Το δικό μου Σχολείο

Πανευρωπαϊκό βραβείο “Best Business Philosophy” για το “έξυπνο κράνος”!

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ

Το πανευρωπαϊκό βραβείο “Best Business Philoshophy” κατέκτησαν οι μαθητές της Β’Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με την εικονική τους επιχείρηση HELMET και το “έξυπνο κράνος” στο Βελιγράδι


Με το πανευρωπαϊκό βραβείο “BEST BUSINESS PHILOSOPHY” στις αποσκευές τους επιστρέφουν από το Βελιγράδι οι μαθητές της Β’Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά- Στιγμιότυπο λίγο πριν την επιστροφή της εθνικής μας αποστολής με την ελληνική σημαία και τη σημαία του Δήμου Καλαμάτας

Τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά τα κατάφεραν, κι ανέβηκαν στο βάθρο της εκδήλωσης υψώνοντας την Ελληνική σημαία αποσπώντας παράλληλα και το πιο θερμό χειροκρότημα! Με την ελληνική αποστολή να λαμβάνει τη διάκριση για το “καλύτερο βραβείο επιχειρηματικής φιλοσοφίας”! Υπό τους ήχους της μουσικής του Μπρέκοβιτσς, οι νικήτριες ομάδες ανέβαιναν στη σκηνή και παραλάμβαναν το βραβείο τους μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού ενώ μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε πάρτυ!

Στον πανευρωπαϊκό τελικό στο Βελιγράδι συμμετείχαν ομάδες μαθητών από 39 χώρες που παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και τις εφευρέσεις τους. Το πρώτο βραβείο πήρε η μαθητική ομάδα από την Αγγλία με την επιχείρησή τους και την αντίστοιχη εφεύρεσή τους SURE LIGHT, που αφορούσε το “έξυπνο φρένο”, ένα φως προσαρμοσμένο στο πίσω μέρος του ποδηλάτου που προειδοποιεί κάθε φορά που ο ποδηλάτης φρενάρει, όπως συμβαίνει και στα οχήματα. Επίσης, τη δεύτερη και τρίτη θέση έλαβαν οι ομάδες μαθητών από Ιταλία, Φιλανδία, αντίστοιχα.

Επιπλέον δόθηκαν 7 βραβεία από εταιρείες-χορηγούς και υποστηρικτές του διαγωνισμού στις ομάδες μαθητών από Ελλάδα [Best Business Philosophy], Ισραήλ[Innovation Award], Νορβηγία[Ready for Work Award], Λετονία [Access Award], Αγγλία [Client Focus Award], Πορτογαλία [Excellence in IT Award], Αγγλία [Leadership Award]

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας TELEGROUP, που βράβευσε την ελληνική αποστολή και τους καλαματιανούς μαθητές μίλησε για την “δέσμευση”, comitment, όπως είπε χαρακτηριστικά που διέκρινε στην ομάδα και που μακάρι να τους συνοδεύει στις μελλοντικές τους επιχειρήσεις και δουλειές που θα κάνει ο καθένας τους. Εκ μέρους των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά μίλησε η μαθήτρια, Θάλεια Ανδριανού, που ευχαρίστησε για τη βράβευση και την ευκαιρία που δόθηκε στα παιδιά να αποκτήσουν αυτή την πολύτιμη εμπειρία και γνώση.

Η Ηelm.e.t. με τον Γενικό Διευθυντή της Telegroup κ. Αλεξάντερ Βρατόνιντς-Γκλιγκορίγιεβιτς που απένειμε στα παιδιά το βραβείο Best Business Philosophy και την Επίτιμη Πρόεδρο του ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ-JUNIOR ACHIEVEMENT GREECE κ. Λίτσα Παναγιωτοπούλου.

Να επισημάνουμε ότι στο πρόγραμμα Εικονικής Επιχείρησης συμμετείχαν 300.000 μαθητές από όλη την Ευρώπη, αλλά στον Τελικό στο Βελιγράδι έφτασαν μαθητές από 39 χώρες μεταξύ των οποίων και οι Καλαματιανοί μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά που εκπροσώπησαν την Ελλάδα. Οι παρουσιάσεις της κάθε ομάδας έγινε σε 10 κριτές, όλοι τους υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, και τελικά 9 χώρες κέρδισαν τις εντυπώσεις μεταξύ των οποίων η Ελλάδα με το “έξυπνο κράνος” των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Μια πραγματικά πολύτιμη εμπειρία ζωής που θα συνοδεύει τα παιδιά αυτά με ό,τι και αν επιλέξουν να ασχοληθούν στο μέλλον. Η εθνική μας αποστολή επιστρέφει στην Καλαμάτα αύριο το πρωί.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι στον διαγωνισμό Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης η Μεσσηνία φέτος βρέθηκε με 2 σχολεία να την εκπροσωπούν, τα Εκπαδευτήρια Μπουγά που κέρδισαν πανελλαδικά με το NOCTUA KIT- Έξυπνο κράνος και προκρίθηκαν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, με την εικονική τους επιχείρηση merokato.eu

Σε όλα αυτά τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια γιατί με τις ιδέες τους και το πνεύμα ομαδικότητας κατάφεραν να διακριθούν και να αποδείξουν ότι το μέλλον για τη χώρα μας έρχεται πολύ φωτεινό.

Μαίρη Περδικέα- Θανάσης Πουλόπουλος

Η εφεύρεση της ομάδας της Αγγλίας-Surlight που κέρδισε το πρώτο βραβείο
https://www.surelight.bike?wix-vod-video-id=8fe3dc2cf34e46f08c7e4125c4e30510&wix-vod-comp-id=comp-jbv2nw71#

Εδώ το link με τις 39 μαθητικές συμμετοχές:

http://coyc.jaeurope.org/about/teams.html

To Top