ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανευρωπαϊκή έκθεση των ΕΛΤΑ στην Μεθώνη

Το Κάστρο της Μεθώνης περιλαμβάνεται στη φετινή ειδική σειρά γραμματοσήμων Europa, που εκδίδεται από κοινού από 49 ευρωπαϊκές χώρες, με κεντρικό θέμα της τα κάστρα.

Η πολυαναμενόμενη πανευρωπαϊκή έκθεση των ΕΛΤΑ στην Μεθώνη με τίτλο «Tα Κάστρα της Ευρώπης μέσα από τα Γραμματόσημα»

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τη φετινή Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROPA με θέμα τα Κάστρα και μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο άλλων εποχών μέσα από την ιστορία και την αρχιτεκτονική εντυπωσιακών μνημείων της Ευρώπης.
Την επιμέλειά της έχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ενώ η έκθεση και οι σχετικές με αυτή εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης.

Τόσο μεγάλου βεληνεκούς εκδήλωση για σειρά EUROPA πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την καθιέρωση του θεσμού (15 Σεπτ. 1956) και σαφώς στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας για μήνες, στη Μεθώνη.

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες τις για το κοινό το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και τις 17 Αυγούστου, στο Πνευματικό Κέντρο της Μεθώνης.

Η ειδική σειρά γραμματοσήμων Europa εκδίδεται από το 1956 κάθε χρόνο, ταυτόχρονα, από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με κοινή θεματολογία, «δείγμα μιας Ευρώπης που διέπεται από ομόνοια, σύμπνοια και ομαδικότητα, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού» σημειώνεται στην ανακοίνωση των ΕΛΤΑ.
Η ελληνική έκδοση «Europa 2017 – Κάστρα», εκτός από το κάστρο της Μεθώνης περιλαμβάνει επίσης και το Παλαμήδι του Ναυπλίου.

Πανευρωπαϊκή έκθεση των ΕΛΤΑ στην Μεθώνη
To Top