ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2018: Αυτά είναι τα θέματα μαθηματικών – άλγεβρας ΕΠΑΛ

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα μαθηματικών και Άλγεβρας για τα ΕΠΑΛ που διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Στις 10:00 πμ το υπουργείο Παιδείας ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τα θέματα μαθηματικών για τα ΕΠΑΛ που διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2018.

Στο δεύτερο κατά σειρά μάθημα για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις εξετάζονται σήμερα (9/6) οι περίπου 20.000 υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλήνιες έκαναν πρεμιέρα για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη (7/9) με το μάθημα της Έκθεσης.

δείτε εδώ τα θέματα των πανελληνίων για τα μαθηματικά των ΕΠΑΛ

http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/EXETASEIS-2018/them_mat_epal_c_hmer_180609.pdf

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, συνολικά, θα είναι 104.040 οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ στις πανελλήνιες εξετάσεις 2018.

Οι εξεταζόμενοι για τις Πανελλήνιες 2018 πρέπει να έχουν μαζί τους:

Το δελτίο του εξεταζόμενου
Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο
Δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα
Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό
Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα-«κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του
Δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco)

Η διαδικασία των εξετάσεων ξεκινάει στις 08:30 π.μ. τόσο για τους υποψηφίους των ημερήσιων, όσο και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ., ενώ η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Οι υποψήφιοι της Γ’ τάξης των ημερησίων ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο κείμενο “Το ζώο που έγινε Θεός”, του Γιουβάλ Νόα Χαράρι (Yuval Noah Harari), ενώ οι υποψήφιοι της Δ’ τάξης των Εσπερινών εξετάστηκαν σε θέμα που αφορούσε τη μόλυνση του περιβάλλοντος, μέσα από μία διασκευή του κειμένου “Απορρίμματα”, του Κωστή Παπαγιώργη (Υπεραστικά, Καστανιώτης, 2014).

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών εξετάστηκαν οι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων με την αποχή να διαμορφώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στο 28%. Αντίστοιχα, η αποχή από της εξετάσεις υποψηφίων της Δ’ τάξης των εσπερινών ΕΠΑΛ στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, έφτασε στο 31% και στο 22% για τους φυσικώς αδύνατους μαθητές.

Από
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/211716/panellinies-2018-afta-einai-ta-themata-mathimatikon-kai-algevras-epal-kai-oi-apantiseis

Πανελλήνιες 2018: Αυτά είναι τα θέματα μαθηματικών – άλγεβρας ΕΠΑΛ
To Top