ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικό ρεκόρ σε Πύλο και Αλαγονία: Στα 10 μποφόρ χθες ο αέρας στην Πύλο-Στην Αλαγονία και πάλι η περισσότερη βροχή

Πολύ κρύο την Κυριακή σε όλη τη Μεσσηνία- Από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στην Καλαμάτα

5.000 ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ “ΖΕΥΣ” ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Πλούσια κεραυνική δραστηριότητα εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της Δευτέρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών “Ζευς” του Εθνικού Αστεροσκοπειου Αθηνών έως τις 19:15 το βράδυ καταγράφηκαν 5000 κεραυνοί στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ιταλίας και της Ελλάδας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική τους κατανομή.

Παράλληλα, αξιόλογες ήταν οι βροχοπτώσεις στη χώρα μας με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα (Πίνακας 1) , ενώ οι ριπές των πολύ θυελλωδών νοτιάδων στο Αιγαίο ξεπέρασαν την ταχύτητα των 110 km/h (Πίνακας 2).

Πίνακας 1. Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως το βράδυ της Δευτέρας 23/12

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε τις ωριαίες καταγραφές του συγκεντρωτικού ύψους βροχής των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr το διήμερο 22-23 Δεκεμβρίου 2019.

ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ- ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σταδιακά πέφτει και άλλο η θερμοκρασία στην πόλη της Καλαμάτας. Έτσι, τις επόμενες εορταστικές ημέρες η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου η θερμοκρασία σύμφωνα με τα προγνωστικά θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου [μέγιστη θερμοκρασία] με την ελάχιστη να αγγίζει τους 3 βαθμούς! Όπως δείχνουν οι προγνώσεις από τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός τις ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά στην Καλαμάτα αλλά και στη Μεσσηνία αναμένεται πολύ παγωμένος.

Οι θερμοκρασίες αυτή την ώρα[ 14.30] σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας

Ο καιρός στην Καλαμάτα μέσα από τις Live web κάμερες του messinia-weather

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

πηγή: meteo.gr

 

Πανελλαδικό ρεκόρ σε Πύλο και Αλαγονία: Στα 10 μποφόρ χθες ο αέρας στην Πύλο-Στην Αλαγονία και πάλι η περισσότερη βροχή
To Top