Το δικό μου Σχολείο

Πανελλαδική πρωτιά των Εκπ. Μπουγά για το “έξυπνο κράνος”!

Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Βελιγράδι, 16-18 Ιουλίου, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας

ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η σπουδαιότερη βράβευση στην ιστορία του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα «Ιφιγένεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε το 1ο βραβείο στον 12ο Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2018» στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και την επιχείρηση Helmet το έξυπνο κράνος!

Πρώτη θέση για τα εκπαιδευτήρια Μπουγά!

Ο κ. Παυλόπουλος απεύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές και τις μαθήτριες και βράβευσε την πρώτη νικήτρια ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Company of The Year Competition» του Junior Achievement Εurope, στις 16-18 Ιουλίου 2018 στο Βελιγράδι.

10 μαθητικές «επιχειρήσεις» που διαγωνίστηκαν ξεχώρισαν από τις 130 που συμμετείχαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης», το μοναδικό στην Ελλάδα που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν την δική τους «εταιρεία» από τα σχολικά χρόνια (15-18 ετών).

Η Μεσσηνία είχε την τύχη να εκπροσωπείται με δυο σχολικές μονάδες, με τα Εκπαιευτήρια Μπουγά και το Μουσικό Σχολείο με το merokamato. eu, δυο προσπάθειες που το MessiniaLive.gr είχε την τύχη και την χαρά να προβάλλει!

Helme.t. – Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Καλαμάτα: Σύστημα που δεν επιτρέπει στην μηχανή να ξεκινήσει εάν ο οδηγός δεν φοράει κράνος.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στον Τελικό Διαγωνισμό είχαν δημιουργήσει αληθινά, έξυπνα προϊόντα και υπηρεσίες με προοπτική για την παγκόσμια αγορά.

To 2ο Βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, το 3ο Βραβείο ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και το Βραβείο της 4ης θέσης ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάϊατ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι του ΣΕΝ/JA Greece, για να επιβραβεύσουν τα παιδιά που αρίστευσαν σε ένα προαιρετικό project επιχειρηματικότητας που ανοίγει τους ορίζοντές τους, τα προετοιμάζει για την αγορά εργασίας και δημιουργεί συνθήκες αισιοδοξίας και ανάπτυξης στην Ελλάδα.

«Εντυπωσιαστήκαμε όλοι με την ποιότητα και την πρωτοτυπία των φετινών εικονικών μαθητικών επιχειρήσεων. Είδαμε ολοκληρωμένες ομάδες να λύνουν με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες πραγματικά προβλήματα. Πολλές από τις εικονικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να επιτύχουν στην πραγματική αγορά», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece κ. Μάρκος Βερέμης και συνέχισε: «Οι μαθητές που τις δημιούργησαν απέκτησαν πολύτιμα εφόδια που θα τους φανούν πολύ χρήσιμα στην μέλλουσα επαγγελματική τους πορεία. Κάποιοι από αυτούς θα είναι οι επόμενοι επιχειρηματίες και στελέχη που σε 10-15 χρόνια ελπίζουμε να οικοδομήσουν υγιέστερες, πιο καινοτόμες και πιο εξωστρεφείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Μας τιμά ιδιαίτερα το μεγάλο ενδιαφέρον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας που θα παραστεί στην εκδήλωση για την επιλογή των τελικών νικητών όπως και του υφυπουργού Παιδείας, του Πρόεδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του Αμερικανού Πρέσβη. Η συμβολή τους στην ανάδειξη του θεσμού είναι πολύ σημαντική».

merokamato.eu – Μουσικό Λύκειο Καλαμάτας: Κοινωνική επιχείρηση που βρίσκει περιστασιακή δουλειά σε ανέργους.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Junior Achievement Europe κ. Αργύρης Τζικόπουλος συνεχάρη και τις 130 ομάδες που συμμετείχαν Πανελλαδικά φέτος στην Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» και τόνισε: «Παρακάμπτοντας τις αντιξοότητες της εποχής της κρίσης μαθητές, εκπαιδευτικοί και εθελοντές από όλη την Ελλάδα μέσα από το βιωματικό πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση του ΣΕΝ/JA Greece ανέδειξαν για μια ακόμα χρονιά την δημιουργικότητα και το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα που τους διέπει με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό στην διαφορετικότητα. Η δυναμική τους παρουσία και οι καινοτόμες επιχειρηματικές τους προτάσεις καθιστούν τους Έλληνες μαθητές ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας του JA Europe μαζί με 400.000 μαθητές από 40 ευρωπαϊκές χώρες. Με αυτή τους τη συμμετοχή και προσπάθεια οι νέοι μας διεκδικούν επάξια ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τη χώρα. Το ΣΕΝ/JA Greece αλλά και ο ίδιος προσωπικά θα είμαστε παρόντες για να τους συνδράμουμε στη μελλοντική τους επαγγελματική πορεία».

Σε όλες τις ομάδες απονεμήθηκαν έπαινοι συμμετοχής, από την υπεύθυνη του προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece, κα Ελίζα Παυλίδη.

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούσαν οι: Λίτσα Παναγιωτοπούλου – Επίτιμη Πρόεδρος ΣΕΝ/JA Greece, Μάρκος Βερέμης – Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΝ/JA Greece & Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας UPSTREAM, Χρήστος Τσάγκος – Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΝ, Αιμίλιος Κυριάκου – Αντιπρόεδρος του ΔΣ ΣΕΝ & CEO της Citibank Europe plc, Greece, Cyprus &Malta, Άκης Σκέρτσος – Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΝ, Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ, Νέλλη Τζάκου- Λαμπροπούλου, Tαμίας ΣΕΝ/JA Greece & Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Ιωάννης Σωτηρόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΣΕΝ/JA Greece & Γενικός Διευθυντής Δυτικών Βαλκανίων και Καυκάσου της Chipita S.A, Λουκάς Πηλίτσης – μέλος του ΔΣ ΣΕΝ & Partner της EOS Capital Partners, Μανίνα Μενιδιάτη – Public Affairs Officer Citi Ελλάδος.

Συγχαρητήρια πρωτίστως στα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και σε όλα όσα διαγωνίστηκαν, αποδεικνύοντας ότι τα παιδιά είναι το μέλλον!

To Top