Juniors Food

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό πραλίνα με 3 υλικά

Μιας και η θερμοκρασία ανεβαίνει, και στην Καλαμάτα σήμερα ο καιρός θυμίζει περισσότερο Ιούνιο παρά Απρίλιο, σας προτείνουμε δροσερό παγωτό με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι, εύκολο, απ’τα χεράκια σας, χωρίς συντηρητικά, που θα ξετρελάνει τους μικρούς μας φίλους.

Υλικά εκτέλεσης:

-2 κουτιά γάλα εβαπορέ (γίνεται ελαφρύτερο απ’ότι με φυτική κρέμα)
-1 κουτί ζαχαρούχο
-200γρ πραλίνα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα 2 κουτιά εβαπορέ και το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο να παγώσουν.
Όταν παγώσουν τα χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ να αφρατέψουν και προσθέτουμε την πραλίνα.Όταν ομογενοποιηθούν βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη.
Μετά απο 1 ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε πάλι με μίξερ χειρός. Ο λόγος είναι γνωστός, δεν θέλουμε το παγωτό μας να έχει μέσα παγοκρύσταλλους Frozen, οπότε κάνουμε αυτό τον κόπο για να έχει όσο το δυνατόν πιο μαλακή υφή.
Το ίδιο επαναλαμβάνουμε μετά απο 1 ώρα. Όταν το μείγμα αρχίζει να παγώνει προσθέτουμε τα μπισκότα αρεσκείας μας και το ανακατεύουμε απαλά.
Το αφήνουμε όλη τη νύχτα στην κατάψυξη και το πρωί είναι έτοιμο, μαλακό και κρεμώδες, χωρίς να έχει πετρώσει και κυρίως χωρίς να έχει κρυσταλλώσει.(Βέβαια, αν διαθέτετε παγωτομηχάνη, παραλείψτε την παραπάνω διαδικασία).
Προαιρετικά μπορείτε να το στολίσετε με τριμμένο μπισκότο με χοντροκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια ή απλώς με τρούφα.
Στο MessiniaLIVE προτιμούμε την πρώτη εκδοχή. Και αν είστε και extra γλυκατζήδες μπορείτε να ρίξετε ζεστή λιωμένη μαύρη σοκολάτα απο πάνω και να το γευτείτε!

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό πραλίνα με 3 υλικά
To Top