Cook Club

Πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα σπιτικά σοκολατάκια

Πέντε υλικά που έχεις στην κουζίνα σου και ελάχιστος χρόνος για να έχεις γλυκό στο τραπέζι. Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη που μετά την πρώτη φορά δε θα χρειάζεσαι τις οδηγίες.

Υλικά

3 φλιτζάνια κομμάτια σοκολάτας γάλακτος

450 γραμ. ζαχαρούχο γάλα

Λίγο αλάτι

3/4 φλιτζανιού σπασμένα φουντούκια ( ή καρύδια )

1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Στη βαριά κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε τα κομμάτια της σοκολάτας με το ζαχαρούχο γάλα και το αλάτι. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φουντούκια ( ή τα καρύδια ) και τη βανίλια.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε ταψί. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να παγώσει. Το βγάζουμε, κόβουμε τα σοκολατάκια σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε. Άλλη μια ιδέα είναι, αντί για λαδόκολλα, να τοποθετήσουμε δόσεις από το μείγμα όσο είναι ρευστό σε φορμάκια για παγάκια, δίνοντας έτσι το σχήμα που θέλουμε στα σοκολατάκια μας.

Πηγή:Tastyday.gr

Πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα σπιτικά σοκολατάκια

Δημοφιλέστερα

To Top