ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος για Στρατόπεδο: Το καλοκαίρι θα λειτουργήσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας

“Έρχεται η ώρα για να λειτουργήσει το Στρατόπεδο, μέσα στο καλοκαίρι είναι προγραμματισμένο”

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, βρέθηκε στην Καλαμάτα ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις, και μετά το πέρας της Αναπαράστασης, σε δηλώσεις που έκανε, δήλωσε πως το Στρατόπεδο θα λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι και πως στην αναβαθμισμένη 120 ΠΕΑ που είναι πλέον Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων, αναμένεται και το πρώτο νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Μ-346, από τα 10 που θα έρθουν συνολικά, Ιταλικής κατασκευής, που θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την εκπαίδευση των πιλότων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού

«Τον επόμενο μήνα είναι προγραμματισμένο να αφιχθεί στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης της Καλαμάτας -ει δυνατόν στις 20 Μαΐου το πρώτο αεριωθούμενο Ιταλικής κατασκευής αεροσκάφος, ένα από τα δέκα που θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των Ικάρων μας.

Αεροσκάφη σύγχρονα που, αν μη τι άλλο, ταιριάζουν κι έχουν συνάφεια με την επόμενη γενιά των πιλότων, των Ικάρων που θα κληθούν να γίνουν χειριστές στα πιο σύγχρονα αεροσκάφη που σιγά – σιγά προστίθενται στις διαθεσιμότητες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αναφέρομαι βέβαια στα “Rafale”. Όπως ξέρετε έχει έρθει πρώτη δωδεκάδα και αναμένονται άλλες δύο εξάδες, αλλά και για το μέλλον τα F-35 η πρόσκτηση των οποίων αναμένεται να εξελιχθεί στα διαδικαστικά της κομμάτια, γιατί θα περάσουν χρόνια ώσπου να τα πάρουμε, τις επόμενες μέρες.

Πλην όμως, η εκπαίδευση των Ικάρων, αυτής της ποιότητας των Ικάρων, γι’ αυτής της ποιότητας την Πολεμική Αεροπορία πρέπει να συνεχίζεται απρόσκοπτη και νομίζω ότι το πρώτο αεριωθούμενο που θα έρθει τον άλλο μήνα στην Καλαμάτα, θα συμβάλει πολύ σε αυτήν την προσπάθεια».

To Top