ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Παναγία ενθρονίστηκε στην πόλη της Μεσσήνης

ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΥΝΟΔΕΨΕ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ – ΟΚΤΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ “ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΤΡΑ”

Με μεγαλοπρέπεια και με την δέουσα θρησκευτική κατάνυξη υποδέχτηκε το πρωί η πόλη της Μεσσήνης την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας.


Μετά από ολονύχτια πορεία από το μοναστήρι του Βουλκάνο μέχρι και την είσοδο της πόλης της Μεσσήνης, την εικόνα υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος μαζί με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομο.

Μαζί με τις τοπικές αρχές, τιμητικό άγημα της 120 ΠΕΑ, μαθητές σχολείων και πλήθος κόσμου που είχε κατακλύσει όλους τους δρόμους της Μεσσήνης, συνόδευαν την εικόνα στο πέρασμά της, κάτω από τον καυτό ήλιο της Μεσσήνης.
Ακολούθησε λιτανεία από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους του Νησιού, συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου και στη συνέχεια η εικόνα εναποτέθηκε στο Μετόχι της μονής Βουλκάνο στην “Πανηγυρίστρα”, για οκταήμερο προσκύνημα μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου.

Πλήθος πιστών είχαν στρώσει στους δρόμους όπου περνούσε η εικόνα αλλά και πάνω στην κεντρική πλατεία λουλούδια.
Η κάθοδος της εικόνας σηματοδοτεί και την έναρξη του φημισμένου νησιώτικου πανηγυριού.

Στην σημερινή λιτανεία παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μαζί με τις αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα, οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι δήμαρχοι Καλαμάτας, Πύλου Νέστορος και Οιχαλίας μαζί φυσικά με τον οικοδεσπότη δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας μαζί με εκπροσώπους από το Λιμενικό σώμα και την Αεροπορική βάση της 120 ΠΕΑ, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

To Top