Αθλητισμός

“Πάμε σε παύση εργασιών στη Super League 2”

Ο πρόεδρος της Eπισκοπής Μιχάλης Νικολιδάκης μιλάει για την οικονομική κατάσταση των ΠΑΕ και ασκεί κριτική στον Λευτέρη Αυγενάκη

Πληθαίνουν οι φωνές αγωνίας των προέδρων των ομάδων της Superleague 2 για το μέλλον της κατηγορίας καθώς δεν προβλέπεται να λάβουν άμεσα το ποσοστό που τους αναλογεί από το στοίχημα ενώ και τα τηλεοπτικά έσοδα θα είναι λιγότερα από κάθε άλλη σεζόν.

Μετά τον Πρόεδρο της Αναγέννησης Καρδίτσας κ. Παπαγεωργίου, τη σκυτάλη παίρνει ο ομόλογός του της Επισκοπής, Μιχάλης Νικολιδάκης ο οποίος μίλησε για το οικονομικό αδιέξοδο στην κατηγορία κάνοντας λόγο Ακόμη και για παύση εργασιών Σημείωσε δε πως η πρόταση της ΕΡΤ στις ομάδες είναι 1,2 εκατ. ευρώ πράγμα που σημαίνει πως κάθε ΠΑΕ θα πάρει από 40.000 ευρώ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ξεκινάμε μια νέα χρονιά με πολλές απαιτήσεις αλλά όπως πάντα με όρεξη, όραμα και φιλοδοξίες για την ομάδα μας. Εχουμε φτιάξει ένα ρόστερ με μεράκι και καλό σχεδιασμό από επιλογές των προπονητών μας. Εχουμε κλείσει το 85% του ρόστερ προκειμένου σ’ αυτές τις προπονήσεις οι προπονητές να μπορέσουν να διακρίνουν κι άλλα παιδιά ή επιλογές που θα έχουν για να κάνουμε από κοινού κι άλλες μεταγραφές».

Για την κατάσταση που επικρατεί οικονομικά αυτή τη στιγμή γύρω από τη Super League 2: «Και φέτος είναι ένα πρωτάθλημα με δύο ομίλους, αλλά οι δυσκολίες που υπάρχουν, είναι μεγάλες ως προς την έναρξή του. Αυτό που είχε κάνει ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης με τον νέο αθλητικό νόμο όπου πέρυσι όλα έμοιαζαν ωραία και ρόδινα δεν έχει οδηγήσει πουθενά. Καμία ομάδα δεν έχει πάρει το παραμικρό από τα χρήματα του Στοιχήματος τα οποία διεκδικούμε. Είναι όμως χρήματα που λογικά, δεν θα έρθουν τώρα γιατί έχουμε ενημερωθεί επίσημα πια ότι υπήρξε αρνητική εξέλιξη. Λογικά, αυτά τα χρήματα θα τα πάρουμε μετά από 5 μήνες. Αυτό όπως καταλαβαίνετε, είναι χρονικά ένα μεγάλο διάστημα ενόσω οι υποχρεώσεις “τρέχουν” για τις ΠΑΕ οι οποίες θα πρέπει να καλύψουν τις τρέχουσες και όχι μόνο ανάγκες της. Εμείς θα παλέψουμε για όλα αυτά και όπως αντιλαμβάνεστε, ναι, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός. Σαν ΠΑΕ όμως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη νέα χρονιά».

Για το αν στο τέλος θα βρεθεί λύση μιλώντας και ως μέλος της επιτροπής που έχει συσταθεί στη SL2: «Δεν είμαστε αισιόδοξοι. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι για το σπίτι μας, την Επισκοπή μας, αλλά για το συγκρότημα που λέγεται SL2 και την κατηγορία γενικότερα, δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις. Το τέλος… Τι σημαίνει τέλος; Το τέλος είναι να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε με νόμιμο τρόπο. Το τέλος είναι να κάνουμε παύση εργασιών, να το πούμε έτσι γιατί, το έχουμε βάλει κι αυτό στην ατζέντα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα νόμιμα έσοδά μας από την πολιτεία. Είναι δύσκολο το οικονομικό… Ακόμα και ο τηλεοπτικός πάροχος που είναι η ΕΡΤ, μας πρότεινε ένα ποσό στα 1.200.000 ευρώ, δηλαδή 600.000 ευρώ σε κάθε όμιλο. Επί της ουσίας μιλάμε για εκβιασμό στο να φτιάξουμε ένα συμβόλαιο με μείωση αποδοχών κι αυτό δεν είναι σωστό. Με λίγα λόγια, τίποτε δεν είναι σωστό έτσι όπως το βλέπουμε εμείς ως επιτροπή. Αυτοί που είναι αρμόδιοι δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν σε κανένα σημείο αυτή τους την πρόταση. Ολα είναι λάθος γύρω μας! Επειδή όμως είναι η αρχή για την Επισκοπή μας, θέλουμε να έχουμε καθαρό μυαλό και καλή ψυχολογία. Είμαστε σοβαροί και φιλόδοξοι».

Για τη φιλοσοφία της Επισκοπής: «Μας αρέσει να φέρνουμε νέα παιδιά, φιλόδοξους προπονητές που έχουν όλα τα κριτήρια για να κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο. Οι προπονητές αποτελούν επιλογές μας όπως και τα νέα παιδιά. Αρα, έτσι όπως “χτίζεται” η νέα Επισκοπή που έχουμε πλέον νέο προπονητικό γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα χάρη και στη συνεργασία με τον δήμο Ρεθύμνου, την Περιφέρεια Κρήτης και την Δόξα Πλατανέ που μας παραχώρησε τον χώρο και φυσικά με τις δικές μας δυνάμεις οικονομικά, θα μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί ως φορείς ώστε να βοηθηθούν τα νέα παιδιά και να κάνουν τα ανάλογα βήματα που ονειρεύονται στο ποδόσφαιρο. Η TFT είναι εδώ, μας βοηθά όσο μπορεί παρ’ όλο που τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί διακρίνει κι εκείνη ότι δεν υπάρχει υγεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παραμένει όμως εδώ, όπως δίπλα μας είναι οι μέτοχοι, οι χορηγοί, ο δήμος Ρεθύμνου, η περιφέρεια Κρήτης».

“Πάμε σε παύση εργασιών στη Super League 2”
To Top