ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Τι απαντά στις δηλώσεις Τσώνη

Σχόλιο της Γραμματείας Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ για την συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΕΚ Καλαμάτας, Τσώνης Σωτήρης

“Ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Καλαμάτας Τσώνης Σωτήρης, πρωταγωνιστής των συνδικαλιστικών μεταγραφών – στέλεχος της ΝΔ, εκλεγμένος με την ΔΑΚΕ και πλέον υποψήφιος με την ΠΑΣΚΕ – για άλλη μια φορά απέδειξε ποιους εκπροσωπεί.

Καθαρά και ξάστερα μίλησε για κοινωνική συναίνεση επικαλούμενος τον κοινωνικό διάλογο. Τον κοινωνικό διάλογο με την κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο, πού οδήγησε τους μισθούς στα 586 και 511, πού κατάργησε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Που άνοιξε τον δρόμο στην Κυβέρνηση, ώστε να βάλει εμπόδια και δυσκολίες στην κήρυξη της απεργίας.

Ο κ. Τσώνης μαζί με το «ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ» και τον Καραγεωργόπουλο (γνωστό επιχειρηματία και εκπρόσωπο τύπου της ΓΣΕΕ), για την ανάπτυξη πού ευαγγελίζονται, προγραμματίζουν να ολοκληρώσουν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και του 8αώρου με πλήρη απελευθέρωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Αυτές είναι οι εντολές της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου που υπηρετούν αυτοί οι «συνδικαλιστές».

Για να πετύχουν αυτούς τους σχεδιασμούς, οι εργοδότες θέλουν να έχουν φυσική παρουσία στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Θέλουν να έχουν φυσική παρουσία και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που πραγματοποιείται σε λίγες μέρες στην πόλη μας.

Οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν νοθείες στις εκλογές των σωματείων με σκοπό να αλλοιώνουν τους συσχετισμούς, φτιάχνουν σωματεία σφραγίδα για να εκλέγονται σε “καρέκλες”, είναι σε συνεννόηση με την εργοδοσία ώστε να στέλνει η εργοδοσία με το ζόρι τους εργαζόμενους να ψηφίζουν στα σωματεία τους (που ακόμα και αν δεν πηγαίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, πάνε τα αφεντικά με τις ταυτότητες των υπαλλήλων τους). Σε αυτό το σχέδιο έχει προσωπική συμβολή και ο συγκεκριμένος πρόεδρος του Ε.Κ Καλαμάτας!

Τέτοιο συνέδριο θέλουν να κάνουν στην Καλαμάτα. Νόθων αντιπροσώπων, εργοδοτών, ώστε να συνεχίσει η ΓΣΕΕ να είναι στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Θέλουν τους εργαζόμενους “σκυμμένους” απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και εκμετάλλευση.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε,

Οι εργατοϋπάλληλοι της Καλαμάτας να μην τους κάνουν την χάρη. Τώρα πρέπει να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, να οργανώσουν τις διεκδικήσεις μας, να παλέψουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Σε αυτό τον αγώνα, οι συνδικαλιστές και τα σωματεία που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ, δίνουμε και θα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, χωρίς να υπολογίζουμε κόπους και θυσίες. Μας ξέρεις και μας βλέπεις καθημερινά, στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τις απληρωσιές, την εργοδοτική αυθαιρεσία κτλ.

Η αηδία που νιώθεις από την “βρωμιά” που κυριαρχεί στις ηγεσίες που κυριαρχούν στο εργατικό κίνημα να γίνει δύναμη για την αλλαγή της κατάστασης, την αλλαγή των συσχετισμών, για την απαλλαγή από τους εργατοπατέρες. Αυτό κρίνεται από την δικιά σου συμμετοχή!

Σήμερα όλοι πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, να συμμετέχουμε στην συγκέντρωση την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Κανένας να μη δεχτεί να νομιμοποιήσει ένα Συνέδριο νόθων και εργοδοτών

Όλοι στην συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 και ώρα 6:30 μμ έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας”.

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Τι απαντά στις δηλώσεις Τσώνη
To Top