ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΜΕ για τις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Γιατί δεν θέλουν να κουβεντιάσουμε οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Ε.Κ. Καλαμάτας;

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με θέμα την προκήρυξη εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης, η πλειοψηφία της διοίκησης, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση χωρίς συζήτηση! Μόνο για εκλογή εφορευτικής επιτροπής!

Η γενική συνέλευση είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα τώρα, που η επίθεση από την εργοδοσία και το κράτος της συνεχίζεται αμείωτη.

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς  βασιλεύει, οι απληρωσιές και οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο.

Τα σωματεία και το δικαίωμα μας να κουβεντιάζουμε και να αποφασίζουμε ελεύθερα είναι στο στόχαστρο από την κυβέρνηση βάζοντας νεά εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση.

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται νέα επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Η πλειοψηφία της διοίκησης, κρίνει ότι δεν χρειάζεται καμία συζήτηση, παρά μόνο εκλογές με συνοπτικές διαδικασίες για να μοιραστούν οι καρέκλες. Θεωρούν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους πρόβατα, που άκριτα θα έρθουν να ψηφίσουν! Δεν θέλουν να κουβεντιάσουμε γιατί η αποστολή τους δεν είναι η οργάνωση του αγώνα αλλά η διατήρηση των καρεκλών τους και των προνομίων τους.

Οι πάνω από 180 αντιπρόσωποι που έχουν εκλεγεί από όλα τα σωματεία της πόλης, θα έπρεπε σε αυτές τις συνθήκες να κουβεντιάζουν, να αποφασίζουν πως θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι του νομού για αυτές τις εξελίξεις. Θα έπρεπε να παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες απέναντι σε αυτά που ζούμε και αυτά που μας ετοιμάζουν.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά σε αυτό το κατήφορο συμφώνησε και η παράταξη ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΕ), συνεχίζοντας τον κατήφορο, της ταύτισης με την παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ).

Καλούμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, και όλους τους εργαζόμενους του νομού να προβληματιστούν. Η αποστολή των αντιπροσώπων και των συνδικαλιστών δεν είναι μόνο να εκλέγουν. Πρέπει να κουβεντιάζουμε, να έχουμε λόγο για το πώς λειτουργεί το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε από καλύτερες θέσεις να απαντήσουμε στην κυβέρνηση επίθεσης κι εργοδοσίας και να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη.

Το ΠΑΜΕ για τις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας
To Top