ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιδική σεξουαλική κακοποίηση: Μεγάλο ενδιαφέρον στην ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Καλαμάτας

Τρόπο να προλάβουμε την παιδική σεξουαλική κακοποίηση αλλά και να αναγνωρίσουμε τα σημάδια, καθώς και πως αντιμετωπίζεται στην τραγική περίπτωση που έχει συμβεί ανέλυσαν χθες οι ειδικοί στην εκδήλωση-συζήτηση του Δήμου Καλαμάτας που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου. Γονείς και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και ενημερώθηκαν από τους ειδικούς: Αθανασία Κουτσούκου, Παιδοψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων, τον Νίκο Βασιλάκο, Ειδικό Κυβερνοασφάλειας, Tεχνικό Σύμβουλο Δίωξης Ηλ. Εγκλήματος, Πρόεδρο Internet Now και την Καλλιόπη Σπυροπούλου, Δικηγόρο, Μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων και Διαμεσολαβήτρια.

Τη συζήτηση συντόνισε η Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Μαρία Αγγελή. Τέθηκαν ερωτήσεις από το κοινό, λύθηκαν απορίες για τον τρόπο που θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας από ενδεχόμενη σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και προστασία τους από τους κινδύνους του διαδικτύου.

Πως αναγνωρίζουμε τα σημάδια και ποιοι είναι οι τρόποι αντίδρασης και αντιμετώπισης σε τέτοιου είδους περιστατικά τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν, διαφωτίζοντας το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

 

To Top