Παιδί

Παιδικά Χωριά SOS: «ΠαίΖΩ- ΔιασκεδάΖΩ- ΞεχωρίΖΩ» στις 3 Ιουνίου στην Καλαμάτα

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος διοργανώνουν Ημερίδα στις 3/6/2022 και ώρα 19.00 – 21.00 στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, με τίτλο: «ΠαίΖΩ- ΔιασκεδάΖΩ- ΞεχωρίΖΩ», όπως αυτή προέκυψε μέσα από τις δράσεις των Ψυχοπαιδαγωγικών Ομάδων, που λειτουργούν και τη φετινή χρονιά με τη συμμετοχή παιδιών και εφήβων.

Άξονας των δράσεων είναι το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε παιδιού στον ελεύθερο χρόνο, όπως αυτό προβλέπεται από το Άρθρο 31.- 1 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Το περιεχόμενο της Ημερίδας είναι η «δημιουργική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου» γύρω από το οποίο θα εκτυλιχθούν οι ομιλίες των συμμετεχόντων.

Την Ημερίδα θα πλαισιώσουν δημιουργικά εργαστήρια, ανοιχτά σε όλα τα παιδιά της πόλης μας, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα στις 18.00 – 19.00 στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Θα συμμετέχουν φορείς της τοπικής κοινότητας. Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις από ειδικούς και επαγγελματίες, που ενεπλάκησαν ενεργά στο πρόγραμμα των ψυχοπαιδαγωγικών Ομάδων, στο χώρο του αμφιθεάτρου «Νικόλαος Πολίτης».
Θα ήταν χαρά για μας να μοιραστούμε μαζί σας τον ελεύθερο χρόνο μας δημιουργώντας και μαθαίνοντας.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Παιδικά Χωριά SOS: «ΠαίΖΩ- ΔιασκεδάΖΩ- ΞεχωρίΖΩ» στις 3 Ιουνίου στην Καλαμάτα
To Top