Αθλητισμός

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Φερστάπεν στο «επεισοδιακό» Grand Prix της Σουζούκα

Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε την πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία, δεν στέρησε τελικά από τον Μαξ Φερστάπεν, την ευκαιρία να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στην Φόρμουλα 1, για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Ο Ολλανδός «πιλότος» της Red Bull, είδε πρώτος την καρό σημαία στο ιαπωνικό Grand Prix, καθώς οι οδηγοί ολοκλήρωσαν τους 28 από τους 53 γύρους του αγώνα.

Ο αγώνας, διεκόπη στον τρίτο από τους 53 γύρους που είχαν προγραμματισθεί αρχικά, λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και δύο αποχωρήσεων και επανάρχισε μετά την πρώτη δοκιμή της πίστας, πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, στις 10:23 ώρα Ελλάδας. Και όπως προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί, το Grand Prix, σταμάτησε λίγο μετά τις 11 ώρα Ελλάδας, καθώς συμπληρώθηκαν τρεις ώρες από την πρώτη εκκίνηση.

Δεδομένου ότι ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρκ τερμάτισε στην δεύτερη θέση, η «στέψη» του Φερστάπεν πήρε μετάθεση για τον αγώνα, που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στο Τέξας. Ομως, λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό, ανακοινώθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων για τον Λεκλέρκ κι έτσι ο 25χρονος Φερστάπεν, διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Φερστάπεν στο «επεισοδιακό» Grand Prix της Σουζούκα
To Top