Αθλητισμός

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Η Στεφανίδη στοχεύει στο 3ο της μετάλλιο

 

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα διεκδικήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Όρεγκον

Μετά από το χρυσό το 2017 στο Λονδίνο και το χάλκινο το 2019 στη Ντόχα η Κατερίνα Στεφανίδη σε λίγες ώρες θα παλέψει στο Όρεγκον των ΗΠΑ για να κατακτήσει το 3ο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο επί κοντώ.

Η σπουδαία διοργάνωση του στίβου είναι σε εξέλιξη στην πόλη των ΗΠΑ και τα ξημερώματα (03.25) θα διεκδικήσει την άνοδο της στο βάθρο. Στον προκριματικό χρειάστηκε ένα άλμα στα 4.50μ για να περάσει στον τελικό.

Είχε λίγο αέρα, που ωστόσο νομίζω λειτούργησε θετικά για εμένα. Είχα ένα μικρό πρόβλημα στα δοκιμαστικά, αφού αρχικά ήταν να ξεκινήσω με ένα άλλο κοντάρι, ωστόσο τελικά μπήκα με ένα μικρότερο”, είπε αρχικά η Στεφανίδη και συμπλήρωσε: “Το επίπεδο στο αγώνισμα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι είμαστε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρόλα αυτά πιστεύω πως θα γίνει ένας καλός αγώνας.

Οι δύο Αμερικανίδες είναι στη χώρα τους και θέλουν τη διάκριση. Εγώ είμαι σχεδόν στη χώρα μου, αφού εδώ είναι το σπίτι μου και στις κερκίδες υπάρχουν φίλοι και συγγενείς, οπότε θα διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό. Ίσως χρειαστεί 4,80 μ. για μετάλλιο, ίσως και λίγο χαμηλότερα”.

Οι αθλήτριες του τελικού

Σου (Κίνα ) 4,50μ.

Ναζότ (ΗΠΑ) 4,50μ.

Μούρτο (Φινλανδία) 4,50μ.

Σαπέλ (Γαλλία) 4,50μ.

Μόρις (ΗΠΑ) 4,50μ.

Ότκερε (Γερμανία) 4,50μ.

Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,50μ.

Κένετι (Αυστραλία) 4,50μ.

Μακταγκάρτ (Ν. Ζηλανδία) 4,50μ.

Σεβριέρ (Γαλλία) 4,50μ.

Νιούελ (Καναδάς) 4,50μ.

Λιόν (ΗΠΑ ) 4,35 μ.

Μόζερ (Ελβετία) 4,35 μ.

Σούτεϊ (Σλοβενία) 4,35 μ.

Λι (Κίνα) 4,35 μ.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Η Στεφανίδη στοχεύει στο 3ο της μετάλλιο
To Top