ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων σήμερα – Πόσα πράγματα που δεν ξέρουμε!

Η 13η Αυγούστου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων το 1992 από το Κλαμπ Αριστερόχειρων της Μεγάλης Βρετανίας και με το χρόνο απέκτησε παγκόσμια εμβέλεια.

Ως στόχο έχει την ενημέρωση των αριστερόχειρων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ζώντας σ’ ένα κόσμο δεξιόχειρων.

Στατιστικά Στοιχεία:

-Η πλειονότητα των αριστερόχειρων ζωγραφίζει φιγούρες, που βλέπουν προς τα δεξιά.
-Υπάρχει μεγάλη στατιστική πιθανότητα το ένα από τα δίδυμα να γεννηθεί αριστερόχειρας.
-Η δυσαρθρία και η δυσλεξία εμφανίζονται συχνότερα στους αριστερόχειρες, ειδικότερα σε όσους έχουν εξαναγκασθεί να αλλάξουν χέρι γραψίματος στην παιδική τους ηλικία.
-Οι αριστερόχειρες είναι πολλές φορές απρόθυμοι να δουν υποβρυχίως, αν και κάτω από το νερό βλέπουν καλύτερα από τους δεξιόχειρες!
-Οι αριστερόχειρες συνήθως διαπρέπουν στο τένις, στο μπέιζμπολ, στην κολύμβηση και την ξιφασκία.
-Οι αριστερόχειρες εισέρχονται στην εφηβεία 4 με 5 μήνες νωρίτερα από τους δεξιόχειρες.
-4 από τους 5 σχεδιαστές των υπολογιστών Μάκιντος ήταν αριστερόχειρες.
-1 στους 4 αστροναύτες του διαστημικού προγράμματος της NASA «Απόλλων» ήταν αριστερόχειρες – 250% περισσότερο από το φυσιολογικό επίπεδο.
-Οι αριστερόχειρες είναι γενικώς πιο έξυπνοι, όμορφοι, ευφάνταστοι και πολυτάλαντοι από τους δεξιόχειρες, σύμφωνα με το Κλαμπ των Αριστερόχειρων!

– Θεωρούνται εξυπνότερα ανθρώπινα όντα.
– Πολλοί αριστερόχειρες είναι ομορφότεροι και καλύτεροι στις επιδόσεις στο κρεβάτι σε σύγκριση με τους δεξιόχειρες!
– Αναπτύσσουν καλύτερη τρισδιάστατη αντίληψη από τους δεξιόχειρες.
– Μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα εν αντιθέσει με αυτούς που γράφουν με το δεξί χέρι.
– Σε περίπτωση εγκεφαλικού επεισοδίου συνέρχονται πιο γρήγορα οι αριστερόχειρες.
– Όσοι είθισται να γράφουν με το αριστερό χέρι, υποφέρουν περισσότερο από αϋπνίες και δυσκολεύονται να κοιμηθούν αμέσως.
– Όσον αφορά το επάγγελμα, προτιμούν κάτι δημιουργικό και τα καταφέρνουν εξίσου καλά.
– Μεθάνε εύκολα οι αριστερόχειρες (τρεις φορές περισσότερο από τους δεξιόχειρες) καθώς χρησιμοποιούν το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου το οποίο και έχει μικρότερη ανοχή στο αλκοόλ.
– Τρομάζουν ευκολότερα και υποφέρουν περισσότερο από το μετατραυματικό στρες.
– Οι αριστερόχειρες άνδρες είναι 50% περισσότεροι από τις αριστερόχειρες γυναίκες.
– Ζουν κατά μέσο όρο εννέα χρόνια λιγότερο από τους δεξιόχειρες.
– Έχουν 39% περισσότερες πιθανότητες να είναι ομοφυλόφιλοι.
– Οι αριστερόχειρες απόφοιτοι πανεπιστημίων καταλήγουν κατά 26% πλουσιότεροι από τους δεξιόχειρες απόφοιτους.
– Υπάρχουν 1.447 αγγλικές λέξεις που μπορούν να γραφτούν μόνο με το αριστερό χέρι σε ένα πληκτρολόγιο QWERTY. Μόλις 187 λέξεις μπορούν να γραφτούν μόνο με το δεξί.
– Τέσσερις εκ των πέντε σχεδιαστών του πρώτου Macintosh ήταν αριστερόχειρες.
– Ο Αριστοτέλης, ο Νίτσε, η Ζαν ντ’ Αρκ, ο Αϊνστάιν, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρας, η Μαρί Κιουρί, ο Λιούις Κάρολ, ο Καρλομάγνος, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Φραντς Κάφκα και ο Μαρκ Τουέιν ήταν όλοι αριστερόχειρες.
– Έρευνα που διεξήχθη στη Δανία κατέληξε ότι οι αριστερόχειρες πολιτικοί έχουν αβαντάζ στα τηλεοπτικά debate, καθότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει να εκλαμβάνει τις χειρονομίες των δεξιών χεριών ως «καλές» κι εκείνες των αριστερών ως «κακές».
– Η εικόνα που προβάλλει η τηλεόραση είναι στην ουσία αντεστραμμένη, οπότε οι αριστερόχειρες πολιτικοί καταλήγουν να λαμβάνουν περισσότερες ψήφους, πράγμα που αποδεικνύεται και από την μακριά λίστα των αριστερόχειρων προέδρων των ΗΠΑ.
– Το χειρότερο για τους αριστερόχειρες είναι όταν χρησιμοποιούν αντικείμενα καθημερινής χρήσεως που κάθε άλλο παρά τραυματισμούς μπορούν να αποφέρουν κι εκνευρισμό. Ψαλίδια, μαχαίρια, ανοιχτήρια, στυλό, ντοσιέ και σπιράλ τετράδια είναι ο εφιάλτης των αριστερόχειρων!Μην πω τίποτα για την πόρτα των ντουλαπιών γενικά, του πλυντηρίου και του ψυγείου. Κόλαση! Μην τους κακολογήσετε αν δείτε γραπτό γεμάτο από μουντζούρες. Είναι χαρακτηριστικό τους. Προσπαθούν να προσαρμοστούν αν και υπάρχουν καταστήματα με αντικείμενα μόνο για τους αριστερόχειρες! Ευτυχώς έχουν και τα προνόμιά τους!
– Μήπως έχετε δει τα ατομικά καρεκλάκια στα πανεπιστήμια που είναι σχεδιασμένα για τους δεξιόχειρες (λίγα είναι φτιαγμένα για τους αριστερόχειρες!);

Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων σήμερα – Πόσα πράγματα που δεν ξέρουμε!
To Top