ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Παγετός σε αμπέλια και σταφίδες σε Μεσοπόταμο και Σουληνάρι: “Ήρθε ο παγετός να μας αποτελειώσει” λένε οι αγρότες

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Παγετός έπληξε περιοχές τον χωριών Μεσοπόταμου και Σουληναριου του δήμου Πύλου΄- Νέστορος με αρκετές ζημίες σε αμπέλια και σταφίδες. Σε απόγνωση η παραγωγοί που για μια ακόμη χρόνια χάνουν το εισόδημα τους .Υστερα από την περσινή καταστροφική χρόνια με τις εξευτελιστικές τιμές και την κοροϊδία της κυβέρνησης που εδώ και ένα χρόνο δεν δίνει λύση στο πρόβλημα που η ιδία δημιούργησε με τις τιμές . Ήρθε ο παγετός να μας αποτελειώσει . Πρέπει να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις, να είναι δίκαιες να αποτυπώνουν το μέγεθος της ζημιάς και να δοθούν γρήγορα τα χρήματα της αποζημίωσης στους πληγέντες .που τα έχουν ανάγκη . Αυτό είναι καθαρά ευθύνη του ΕΛΓΑ και πρέπει να γίνει γρήγορα . Όλα αυτά ενώ οι παραγωγοί όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίζουν και το μεγάλο κόστος παραγωγής, πανάκριβα μέσα και εφόδια, υψηλό αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο, υψηλές ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ

Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να δίνει χωρίς καμία καθυστέρηση δισεκατομμύρια ευρώ σε βιομήχανους, εφοπλιστές, κλινικάρχες αεροπορικές εταιρείες, και τους αγρότες να τους αποζημιώνει με τα από ένα χρόνο δίνοντας ψυχούλα και όχι στο 100% της ζημιάς Διεκδικούμε:

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Επαρκή κρατική χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ.

-Να εξασφαλιστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς και ταυτόχρονα εξασφάλιση φτηνών προϊόντων για τη λαϊκή κατανάλωση».

Παγετός σε αμπέλια και σταφίδες σε Μεσοπόταμο και Σουληνάρι: “Ήρθε ο παγετός να μας αποτελειώσει” λένε οι αγρότες
To Top