ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Oυρές αυτοκινήτων για rapid test στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 217 ΤΕΣΤ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ-ΤΑ 5 ΘΕΤΙΚΑ

Μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες Καλαμάτας είχε το σύστημα drive through που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σήμερα στην Καλαμάτα και στον χώρο στάθμευσης του Μεγάρου Χορού, δίνοντας τη δυνατότητα σε δεκάδες πολίτες να υποβληθούν σε anti covid rapid test, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν σε μόλις 10 λεπτά.

ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι πολίτες με τα αυτοκίνητά του τους εισέρχονταν από τις 8.30 το πρωί, οπότε και ξεκίνησαν τα τεστ- στο πάρκινγκ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έπαιρνε δείγματα από οδηγούς και επιβάτες, και στη συνέχεια οι οδηγοί αποχωρούσαν. Χωρίς ραντεβού, ελεύθερα όποιος οδηγός ήθελε μπορούσε να εξεταστεί. Υπομονετικά περίμεναν όλοι να εξεταστούν, ώστε να γνωρίζουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον ιό.

164 RAPID TEST ΜΕΣΩ DRIVE THROUGH- TΑ 3 ΘΕΤΙΚΑ

Να υπενθυμίσουμε ότι τα rapid test μέσω του drive through θα γίνονται σήμερα μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ θα γίνουν και πάλι την επόμενη Τρίτη 24 Νοεμβρίου. Ο κόσμος φαίνεται να προτιμά αυτή τη μέθοδο καθώς αποφεύγεται ο συνωστισμός και η μικρή αναμονή γίνεται μέσα στο αυτοκίνητο του καθενός, που μέσα σε 10 λεπτά από την εξέταση γνωρίζει και το αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι τα τεστ είναι δωρεάν, και οι πολίτες δίνουν τα στοιχεία τους και τον αριθμό ΑΜΚΑ τους, και εξετάζονται. Στο drive through έγιναν μέχρι το μεσημέρι 164 τεστ εκ των οποίων τα 3 βγήκαν θετικά. Ενώ συνολικά και με το δεύτερο κλιμάκιο εντός του Μεγάρου (53 εκ των οποίων τα 2 θετικά) έγιναν 217 τεστ με συνολικά 5 θετικά.

Τα δείγματα λαμβάνονται με ρινικό επίχρισμα και εξετάζονται επιτόπου. Αν στο αυτόματο τεστ βγουν δύο γραμμές σημαίνει ότι είναι θετικός ο πολίτης, αν εμφανιστεί στο τεστ μια γραμμή, σημαίνει αρνητικό αποτέλεσμα.  Σε περίπτωση  που κάποιος εντοπιστεί θετικός, τότε θα πρέπει να ακολουθήσει μοριακός έλεγχος, ώστε να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα. Η διαδικασία για το τεστ δεν διαρκεί παραπάνω από ένα λεπτό, και το αποτέλεσμα βγαίνει σε 10 λεπτά, ωστόσο για να μην υπάρχει άσκοπη αναμονή οι οδηγοί,  αφού αποχωρήσουν από το πάρκινγκ ειδοποιούνται μέσα σε μια ώρα με email ή στο κινητό τους.

Το δικό τους μήνυμα ευθύνης έστειλαν μιλώντας στο MessiniaLive ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Μεσσηνίας, Παναγιώτης Τζαβάρας, και ο πρόεδρος της “Φάρις”, Παντελής Δρούγας.

To test γίνεται επί τόπου μέσα στο αυτοκίνητο, χωρίς να βγουν οδηγός και επιβάτες από αυτό

Υπομονετικά περιμένουν οδηγοί και επιβάτες να εξεταστούν για covid 19-Mικρή έως ελάχιστη αναμονή

Επί το έργον η Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ RAPID TEST ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ-105 ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ

Ταυτόχρονα συνεχίζονται τα rapid test που γίνονται στον εσωτερικό χώρο του Μεγάρου, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Προς το παρόν οι εξετάσεις αυτές αφορούν ομάδες πολιτών, συλλόγων, σωματεία εργαζομένων, και σταδιακά θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους πολίτες. Χθες, Δευτέρα, πρώτη μέρα rapid test στο Μέγαρο, έγιναν δειγματοληψίες σε δημοσιογράφους, και εργαζόμενους των συνεργείων της ΔΕΥΑΚ, ενώ θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί κλπ. Χθες, συνολικά εξετάστηκαν για κορονοϊό 105 πολίτες. Τα rapid test γίνονται σε καθημερινή βάση από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1, από κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας. Και φυσικά συνεχίζονται τα τεστ στους χώρους του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας όπου καθημερινά προσέρχεται κόσμος.

ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top