Μουσική

“Όταν βγαίνει το φεγγάρι”: Μουσική βραδιά από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας

KYΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00 ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μία μουσική βραδιά με τον ουρανό στο επίκεντρο θα παρουσιάσει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Θα τραγουδήσουν η Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού και ο Πάνος Μπούσαλης, ενώ θα γίνεται προβολή αποσπασμάτων ελληνικών ταινιών από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, με βάση τα τραγούδια που θα ακουστούν.

 

Θα ακολουθήσει παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπια, που θα διαθέσει η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων»

Η εκδήλωση αυτή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, με έναρξη στις 21.00, στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας, με ελεύθερη πρόσβαση.

Από τις πρόβες λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας 

Προηγήθηκε χθες βράδυ η συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας στο χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο λόφο των Νυμφών, στο Θησείο.

Μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο, τραγούδησαν η Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού και ο Πάνος Μπούσαλης, αποσπώντας μαζί με τους μουσικούς συντελεστές της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας θερμό χειροκρότημα. Τα τραγούδια που είχαν επιλεγεί, αναφέρονταν στο φεγγάρι, τον ουρανό και τ’ άστρα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν δύο τραγούδια του Πάνου Μπούσαλη, που αναφέρονταν στον Ταΰγετο και την Γκέμμα, ένα αστέρι που φαίνεται με ευχέρεια από το βουνό αυτό.

“Όταν βγαίνει το φεγγάρι”: Μουσική βραδιά από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας
To Top