Βιβλίο

“Όταν γεννιέσαι τρεις φορές”: Ενημερωτική εκδήλωση-παρουσίαση βιβλίου του Δ.Στρατούλη για τη Δωρεά οργάνων

Ο πρώην βουλευτής και Υπουργός μοιράζεται την προσωπική του εμπειρία και τη μάχη που ο ίδιος έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή, σε μια προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τη σημασία της δωρεάς οργάνων σε πολλά επίπεδα-Ενημερωτική εκδήλωση παρουσία πανεπιστημιακών, ιατρών-νεφρολόγων και του ίδιου του συγγραφέα στην Καλαμάτα

ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ-ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Βιβλιόπολις-ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΤΟΠΟΣ”

Μια ενημερωτική εκδήλωση-παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη με θέμα τη Δωρεά Οργάνων και τη σημασία της για τη ζωή και την κοινωνία μας διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και τις εκδόσεις «Τόπος», υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 7.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Αριστομένους 95.

Ο πρώην Βουλευτής και Υπουργός, Δημήτρης Στρατούλης,  μέσω του βιβλίου του με τίτλο «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές/δωρεά οργάνων – δώρο ζωής», μοιράζεται με τους αναγνώστες την προσωπική του εμπειρία και τη μάχη που ο ίδιος έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή, σε μια προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τη σημασία της δωρεάς οργάνων σε πολλά επίπεδα.

Από την σημερινή συνέντευξη τύπου

Με συγκινητικό τρόπο περιγράφει την όλη πορεία του, από τη διάγνωση της βαριάς νεφρικής ανεπάρκειας, τη μεταμόσχευση έως και το σήμερα και επιθυμεί έτσι, να αναδείξει την ανάγκη να υπάρξουν δημόσια συστήματα υγείας που να μπορούν να υποστηρίξουν τη δωρεά οργάνων, τις μεταμοσχεύσεις και την ιατρική επιστημονική έρευνα.
Παραθέτοντας μια στάση ζωής κι όχι μια ακόμα πολιτική τοποθέτηση προβάλλει την ανθρωπιστική αξία
της δωρεάς οργάνων χαρακτηρίζοντάς την ως πράξη αλληλεγγύης.

Ο συγγραφέας με συγκλονιστική του ανάρτησή του στο facebook εξομολογείται:

«Στις 2 Νοέμβρη 1958, η μάνα μου με γέννησε για πρώτη φορά, κι έχω τα πρώτα μου γενέθλια. Η μάνα μου με ξαναγέννησε για δεύτερη φορά, στις 22 Απριλίου του 1999, στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, όταν μου δώρισε για μεταμόσχευση τον έναν της νεφρό. Τότε έχω τα δεύτερα γενέθλιά μου.

Και στις 3 Νοέμβρη 2011, ξαναγεννήθηκα για τρίτη φορά, στο δημόσιο Νοσοκομείο της Νανσύ στη Γαλλία, όταν μία μάνα δώρισε για μεταμόσχευση τα όργανα της νεκρής κόρης της κι έσωσε εμένα κι άλλους 7. Κι έχω τα τρίτα μου γενέθλια. Οι τρεις αυτές γεννήσεις μού έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσω και να ξαναζήσω μια συναρπαστική ζωή. Γι’ αυτό, εκτός του ότι γράφτηκα στο μητρώο δωρητών οργάνων και ιστών, κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω στη διάδοση της δωρεάς ανθρωπίνων οργάνων και ιστών, που είναι δώρο ζωής, και την αύξηση των μεταμοσχεύσεων και στη χώρα μας.

Το δικαιούνται όσοι και όσες ασθενείς τελικού σταδίου υποφέρουν και περιμένουν με αγωνία κι ελπίδα αυτό το δώρο ζωής από συνανθρώπους τους. Γιατί, όποιο κι αν είναι το ερώτημα, ο άνθρωπος είναι η απάντηση».

To Top