ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οριστικό: Τρίτη δόση για όλους στους 3 μήνες

Eπειτα από ανασκόπηση των δεδομένων αναθεωρούνται οι συστάσεις

H Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους 3 μήνες, για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Η πλατφόρμα θα ανοίξει σταδιακά από το βράδυ της Παρασκευής (3/12) μέχρι και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από τη σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών η οποία συνεδρίασε νωρίτερα και η οποία έλαβε υπόψη της κυρίως την επερχόμενη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον Υπουργός Υγείας για τα νέα μέτρα, ο γενικός γραμματέας είχε αναφέρει ότι “η δυναμικότητα εμβολιασμών του Δεκεμβρίου, ειδικά μετά τις κινήσεις που έχουμε κάνει τις τελευταίες ημέρες, προσθέτοντας εμβολιαστικά κέντρα ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Έτσι το Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί περίπου 1,5 εκατομμύριο ραντεβού. Άρα έχουμε περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο διαθέσιμα ραντεβού και μάλιστα το επόμενο χρονικό διάστημα θα προστεθούν και νέα εμβολιαστικά κέντρα, αυξάνοντας τη δυναμικότητα του Δεκεμβρίου”.

“Επιχειρησιακά, όπως έχω ήδη αναφέρει τους αριθμούς, έχουμε τη δυνατότητα να το στηρίξουμε αυτό και μάλιστα όλα τα άτομα, τα οποία έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έως το τέλος Αυγούστου, να μπορούν να έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση εντός του Ιανουαρίου, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιανουαρίου” είχε σημειώσει χαρακτηριστικά προϊδεάζοντας για την εξέλιξη αυτή.

Τόνισε πάντως ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης, έτσι ώστε κάποιος ο οποίος θέλει να κλείνει ραντεβού πρώτης δόσης να μπορεί να βρίσκει εντός των επόμενων εικοσιτετράωρων σε σχέση με τα ραντεβού της αναμνηστικής δόσης που και αυτά δεν πηγαίνουν μακριά.

πληροφορίες: news247.gr

Οριστικό: Τρίτη δόση για όλους στους 3 μήνες
To Top