Επιχειρείν

Οριστικό: Ανοίγουν στις 25 Μαΐου εστιατόρια και καφέ

Δεκτή έκανε η Υγειονομική Επιτροπή την εισήγηση της κυβέρνησης να ανοίξουν νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου καφέ και εστιατόρια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι άναψαν το πράσινο φως. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα και θα αφορούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τους κανόνες με βάση τους οποίους δηλαδή θα λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες ετοιμάζονται ήδη για το άνοιγμα των καταστημάτων τους στις 25 του μήνα και όχι την 1η Ιουνίου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εξήγησε ότι η σχετική πρόταση της κυβέρνησης προς την υγειονομική επιτροπή, έγινε με αφορμή και το πρόωρο άνοιγμα, τη Δευτέρα, των εμπορικών πολυκαταστημάτων, τύπου mall.

«Έχουμε πει από την αρχή ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δέχεται αναθεωρήσεις», είπε στον Σκάι, ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας ότι σήμερα αναμένεται η απάντηση της επιτροπής των ειδικών για το ενδεχόμενο επίσπευσης του ανοίγματος και της εστίασης.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι τα εστιατόρια που βρίσκονται μέσα στα εμπορικά κέντρα τύπου mall, δε θα ανοίξουν τη Δευτέρα, θα ανοίξουν μαζί με όλα τα υπόλοιπα.

Για τον τουρισμό, δήλωσε ότι στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το κυβερνητικό σχέδιο. Ανέφερε δε, ότι η Ελλάδα συζητά και με άλλες χώρες το ενδεχόμενο διμερών συμφωνιών, υπογραμμίζοντας πάντως ότι στην ΕΕ δεν πρέπει να υπάρχει κατακερματισμός.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στα μέσα Ιουνίου η κυβέρνηση θα έχει την εικόνα για το πως θα κινηθεί ο τουρισμός από 1η Ιουλίου

Τόνισε ότι τα πρωτόκολλα πάνω στα οποία εργάζεται η κυβέρνηση, έχουν στόχο να πείσουν τους ταξιδιώτες ότι η χώρα μας είναι ασφαλής προορισμός αλλά και τους επιχειρηματίες, ότι τους συμφέρει να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

πηγή:newpost.gr

Οριστικό: Ανοίγουν στις 25 Μαΐου εστιατόρια και καφέ
To Top