ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οριοθετημένη η φωτιά στο Ακριτοχώρι – Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν και σήμερα-Nύχτα-κόλαση για να σωθεί η Χρυσοκελλαριά

Με το πρώτο φως σήμερα ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα την κατάσβεση-Στη μάχη 85 πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές που πέρασαν νύχτα- κόλαση για να μη φτάσουν οι φλόγες στη Χρυσοκελλαριά

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ακριτοχώρι του δήμου Πύλου – Νέστορος, με τον άνεμο σήμερα το πρωί να είναι σύμμαχος, αφού έχει μειωθεί η ένταση και δεν υπάρχουν ριπές, με αποτέλεσμα η προσπάθεια των πυροσβεστών να είναι πιο εύκολη.

Ολονύχτια μάχη για να οριοθετηθεί η φωτιά

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά χαρακτηρίζεται ως οριοθετημένη, με ένα μικρό μέτωπο να υπάρχει στο ΒΔ τμήμα της, κοντά από το σημείο έναρξης χθες το μεσημέρι, όμως λόγω των εναέριων μέσων που επιχειρούν από το πρωί, με ελικόπτερα και πετζετέλ αλλά και με την δουλειά που γίνεται από το έδαφος, υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα εντός της ημέρας. Πάντα υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων για τον λόγο αυτό γίνεται συνεχώς διαβροχή των καμένων.

Στο σημείο επιχειρούν και σήμερα ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 85 πυροσβέστες με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, εθελοντές και κάτοικοι, ενώ το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive, αργά το βράδυ πυροσβέστης που επιχειρούσε στην περιοχή, προερχόμενος από κλιμάκιο εκτός Μεσσηνίας, χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με αναπνευστικά προβλήματα.

Eικόνα της φωτιάς από τον επαρχιακό δρόμο Κορώνης-Φοινικούντα χθες νωρίς το βράδυ

Η φωτιά όλο το βράδυ έκαιγε σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Χρυσοκελλαριάς και Ακριτοχωρίου και επεκτάθηκε σε μεγάλο μέτωπο προς τον πρώτο οικισμό, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να την κρατήσουν έξω από τον οικισμό που είχε προληπτικά εκκενωθεί με μήνυμα 112 αργά το βράδυ. Μέχρι στιγμής υπάρχουν ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως στα Μπλανέικα ενώ σήμερα θα γίνει και μια εκτίμηση του συνολικού μεγέθους της.

Οριοθετημένη η φωτιά στο Ακριτοχώρι – Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν και σήμερα-Nύχτα-κόλαση για να σωθεί η Χρυσοκελλαριά
To Top