Μεσσηνία off road

Στα 2.407μ. για εργασίες συντήρησης στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Εργασίες συντήρησης στη σκεπή του Προφήτη Ηλία έγιναν σήμερα στην κορυφή του Ταϋγέτου από τον Ορειβατικό Καλαμάτας αλλά και όσους κάθε χρόνο παρέχουν εθελοντική εργασία για την ανακατασκευή της σκεπής του, αλλά και του γύρω χώρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ορειβατικού Καλαμάτας, “Μετά τις ζημιές του 2015 και την κατάρρευση του ανατολικού τοίχου της εκκλησίας, έχουμε πλέον –σε συνεργασία με τους κατοίκους των Τσερίων (οικογένεια Ταβουλαρέα)- καθιερώσει κάθε χρόνο να ανεβαίνουμε στην κορυφή και να αποκαθιστούμε όποιες φθορές έχουν προκληθεί λόγω των ακραίων συνθηκών που επικρατούν στο ψηλότερο σημείο της Πελοποννήσου.

Ο Ταΰγετος αποτελεί σημείο αναφοράς για το σύλλογό μας και η κορυφή του το έμβλημά μας. Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία είναι ένα τοπόσημο άμεσα συνδεδεμένο με τον Ταΰγετο και δεν μπορούμε να φανταστούμε το βουνό χωρίς αυτό. Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε τη συγκεκριμένη ανάβαση ως την ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντι στο βουνό και μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες στο πρόγραμμά μας”.

To Top