Μουσική

Η Ορχήστρα “Strings in Motion” από το Mozarteum στην Καλαμάτα: Την Πέμπτη 31 Αυγούστου στο Μέγαρο Χορού

Πέμπτη, 31 Αυγούστου, 20:00  Κεντρική Σκηνή Μεγάρου Χορού Καλαμάτας- είσοδος ελεύθερη

 

«Έγχορδα στο αποκορύφωμα δεξιοτεχνίας / String Virtuosi»

Έργα τωνMOZARTVIVALDIGRIEGHAENDEL/HALVORSENPIAZZOLLA
 

«Έγχορδα εν κινήσει»

https://sim.uni-mozarteum.at/

Ελληνοαυστριακή Ακαδημία Εγχόρδων του διεθνούς Μουσικού Πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg Αυστρίας

Καλλιτεχνική διεύθυνση – Χρήστος Κανέττης

Υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Αγαπημένες μαθήτριες και αγαπημένοι μαθητές, γονείς και φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας! Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με μια τελευταία σημαντική όμως συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 31 Αυγούστου στην Μέγαρο Χορού Καλαμάτας!
Ένα σύνολο εγχόρδων από εξαίρετους νέους μουσικούς και διεθνείς σπουδαστές της πασίγνωστης Μουσικής Ακαδημίας Mozarteumέρχεται να κοσμήσει το φετινό κύκλο εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.  Μια μοναδική ευκαιρία για να καμαρώσουμε, μεταξύ των άλλων, λαμπρά ταλέντα της σημερινής Ελλάδας που διαπρέπουν εκτός των συνόρων καθώς η συναυλία βασίζεται στη σύμπραξη νέων μουσικών από την κεντρική Ευρώπη, την Ουκρανία, την Νότιο Κορέα και από την χώρα μας, υπό την καθοδήγηση τους διεθνούς φήμης  Έλληνα βιολονίστα και παιδαγωγού Χρήστου Κανέττη.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανταλλαγής που καθιερώθηκε το 2013 από τον Χρήστο Κανέττη, αποτελεί  μια κομβικής σημασίας σύμπραξη μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, των Αυστριακών επαρχιακών κυβερνήσεων Βορείου και Νοτίου Τιρόλου, της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα καθώς και του Μουσικού Πανεπιστημίου Mozarteum και αναδεικνύει, γιά μιά φορά ακόμη, το νόημα και τη δύναμη της συνεργασίας στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Για τη 10η επέτειό του, το “Strings in Motion” περιβάλλεται από νέους βιρτουόζους και εξαιρετικούς μουσικούς δωματίου και ανιχνεύει ένα πέρασμα μέσα από την Μπαρόκ Κλασική και Ρομαντική περίοδο.

Σας περιμένουμε λοιπόν για να θαυμάσουμε και να χειροκροτήσουμε νέους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με κοινό σημείο αναφοράς ένα από τα σημαντικότερα μουσικά ιδρύματα του κόσμου.
Πέρα από την συναυλία ο κύριος Κανέττης θα παραδώσει και masterclass βιολιού σε μαθητές του Δ.Ω.Κ. την Τετάρτη 30 Αυγούστου, από τις 18:00 έως τις 20:00, επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα ο συνθέτης-πιανίστας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης.

To Top