Βιβλίο

“Όπου και να ταξιδέψω-Περπατώντας σε 24 πόλεις”: Την Κυριακή η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου

Η Καλαμάτα είναι μια πόλη για να τη χαίρεσαι…

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου ‘Όπου και να ταξιδέψω: Περπατώντας σε 24 πόλεις”

Το βιβλιοπωλείο BOOKMARK και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου


ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ
Περπατώντας σε 24 πόλεις

την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, στις 6 μ.μ.,
στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας (Αριστομένους 28).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν
ο Ηλίας Μπιτσάνης, δημοσιογράφος-συγγραφέας, Ηλίας Μπιτσάνης  και o Βασίλης Παπαευσταθίου, πολιτικός μηχανικός-συνδημιουργός της πλατφόρμας «Οι φωνές μέσα από τα κτήρια: Η Ιστορία των κτηρίων της Καλαμάτας».
Συμμετέχει ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος με την ομάδα «Πάμε Βόλτα».

Ο Νίκος Βατόπουλος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.
Θα ακολουθήσει προβολή ψηφιακού υλικού.

Βιογραφικό Νίκου Βατόπουλου

Ο Νίκος Βατόπουλος γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Deree College και ακολούθησε μεταπτυχιακά στο Reading University στο Ηνωμένο Βασίλειο σε Ευρωπαϊκές Σπουδές. Από το 1988 εργάζεται στην «Καθημερινή». Εχει αποκτήσει ειδίκευση για θέματα αθηναϊκού περιβάλλοντος. Από το 2007 ως το 2014 ήταν υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος. Εχουν εκδοθεί τα βιβλία του «Το Πρόσωπο της Αθήνας» (εκδ. Ποταμός, 2001 και 2008), «Περπατώντας στην Αθήνα» (εκδ. Μεταίχμιο, 2018), «Όπου και να ταξιδέψω: Περπατώντας σε 24 πόλεις» (εκδ. Μεταίχμιο, 2019)

Παράλληλα, ασχολείται με τη φωτογραφία. Εχει κάνει ατομική έκθεση φωτογραφίας («Η Αθήνα ενός αθηναιογράφου», Αίθουσα τέχνης ena, 2014), έχει συμμετάσχει με κολλάζ στην Art Athina (2015) στο περίπτερο των kaplanon galleries και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις (Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθηνέο της Αθηναϊκής Ζυθοποΐας, Cube Gallery, «Τα ωραία του Πέραν», κ.ά.).

Το 2011 ίδρυσε τη διαδικτυακή ομάδα πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» που αριθμεί πάνω από 23.000 μέλη και το 2014 οργάνωσε το προσωπικό πρότζεκτ «Η Αθήνα της δεκαετίας του 1960» στην Ελληνοαμερικανική Ενωση (έκθεση και ομιλία). Δίνει ομιλίες με θέμα την Αθήνα και διοργανώνει περιπάτους στον αρχιτεκτονικό ιστό της πόλης.

“Όπου και να ταξιδέψω-Περπατώντας σε 24 πόλεις”: Την Κυριακή η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου
To Top