Το δικό μου Σχολείο

Open Day: Τα Εκπ.Μπουγά άνοιξαν τις πόρτες τους σε όλους για να τα γνωρίσουν!

Tην ευκαιρία να γνωρίσουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις τους, να μάθουν για τις δραστηριότητες και το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στο σχολείο, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, είχαν οι γονείς, οι μαθητές, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, που προσήλθε την Κυριακή 12 Μαϊου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σχολείου.

“Αρχαία Ελληνικά” στο Δημοτικό, όμιλος STEAM, Ρομποτική σε πρώτο πλάνο

Η ημέρα γνωριμίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς πολύς κόσμος έσπευσε στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και παρακολούθησε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που είχαν ετοιμάσει με πολλή αγάπη και μεράκι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων, σε μια μέρα εξωστρέφειας του σχολείου.

Ο τοίχος αναρρίχησης είχε ακόμα μια φορά την τιμητική του, αφού πολλά παιδιά εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να γνωρίσουν το άθλημα της αναρρίχησης και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στην ψηλότερη πίστα αναρρίχησης (13μέτρα) εξωτερικού χώρου στην Ελλάδα!

Από νωρίς στην υποδοχή του κόσμου με ζεστό καφέ, και σπιτικά γλυκά από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόμων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Για 2η συνεχή χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά διοργάνωσαν την Οpen Day, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίσουν τη φιλοσοφία και τη στρατηγική του σχολείου. Να μάθουν κάθε πληροφορία που αφορά στις διδακτικές μεθόδους, τα δίδακτρα, τις παροχές και τις υπηρεσίες που προσφέρουν εδώ και 28 χρόνια τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην πόλη της Καλαμάτας.

Η πρωτότυπη βραβευμένη αυτοσχέδια παράσταση “Οι Ωραίες των Αθηνών” των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που αφορά στις Καρυάτιδες, την ιστορία τους και την επίδραση του νέφους σε αυτές- Τα παιδιά ερμήνευσαν με επαγγελματισμό τον ρόλο τους, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών

Παρουσίαση στους γονείς των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των δράσεων του σχολείου

Όπως μας δήλωσε ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Φώτης Μπουγάς, το σχολείο στοχεύει στην πολυεπίπεδη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών του, προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις, ταυτόχρονα όμως φροντίζει να αναπτυχθούν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, διαπλάθoντας τους αυριανούς πολίτες του κόσμου. “Ο παράγοντας τύχη για να έχει κάποιος επιτυχία είναι μόλις το 10%”, όπως χαρακτηριστικά μας είπε. Τo υπόλοιπο 90% της επιτυχίας είναι οι γνώσεις και οι δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος νέος, για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις τόσο του εργασιακού στίβου όσο και της εν γένει ζωής του. “Στη σημερινή εποχή δεν μπορεί να κάνεις επένδυση σε οικόπεδα και σπίτια, μπορείς να κάνεις επένδυση στον άνθρωπο, και ο άνθρωπος φτιάχνει το μέλλον του”, μας είπε χαρακτηριστικά ο Φώτης Μπουγάς, αναπτύσσοντας τη φιλοσοφία του σχολείου, με προσιτά δίδακτρα, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες, τα ταλέντα και τις δεξιότητες των παιδιών, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, επιτρέποντας και στα ίδια να έχουν ελεύθερο χρόνο, που τόσο έχουν ανάγκη.

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής που διαθέτει το σχολείο, “έκανε” μια μικρή επίδειξη των δυνατοτήτων του, δημιουργώντας τρισδιάστατες φιγούρες, και εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους!

Συναυλία από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας

Και ρητορικοί αγώνες: 3ο Λύκειο Καλαμάτας VS Λύκειο Εκπαιδευτηρίων Μπουγά-Οι γονείς παρακολούθησαν ένα debate επιχειρηματολογίας με θέμα “Ο εθελοντισμός σε ένα σύγχρονο οργανωμένο κράτος είναι απαραίτητος ή μήπως όχι;”

Στον Παιδικό Σταθμό με αφορμή και τη Γιορτή της Μητέρας τα παιδιά έφτιαξαν με τα χεράκια τους, πολλή αγάπη, και την καθοδήγηση από τις εκπαιδευτικούς, μικρά δωράκια για τις μαμάδες!

To Top