Μεσσηνία off road

Η ομάδα “Πάμε Βόλτα” την Κυριακή στους Δολούς

Η Ομάδα “πάμε βόλτα” θα επισκεφτεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου τους Δολούς (Άνω και Κάτω)

Οι Δολοί παρουσιάζουν προϊστορική κατοίκηση. Σε σπήλαιο στη θέση “Κότουλας” έχουν βρεθεί νεολιθικά και πρωτοελλαδικά όστρακα.

Κατά το Μεσαίωνα, η περιοχή των Δολών συγκέντρωνε μεγάλο πληθυσμό με απλωμένα τα χωριά σε οχυρούς λόφους και σημαντική καλλιεργήσιμη έκταση, ενώ έχουν ακόμα το πλεονέκτημα να εποπτεύουν τη θάλασσα χωρίς να φαίνονται από αυτή.

Στην περιοχή των Δολών, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει χαρακτηρίσει ως Ιστορικά Διατηρητέα Μνημεία (κάποια από τα οποία θα επισκεφτούμε) τα εξής: Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής, Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου, Ιερό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου, Ιερά Μονή Αγίου Νικήτα, Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, Γεφύρι στους Κάτω Δολούς, Τμήμα του παλαιού καλντεριμιού των οικισμών Δολών – Κιτριών, Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, Πύργο Κετσέα, το Κτιριακό συγκρότημα ιδιοκτησίας οικογένειας Κετσέα, Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, καθώς και την Κρήνη στη θέση «Μέρνο» στους Κάτω Δολούς.

Στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού δίδαξε ο συνεργάτης του Ρήγα Φεραίου και μέλος της Φιλικής Εταιρείας Χριστόφορος Περραιβός κατά τη διαμονή του στο χωριό στα πλαίσια των επαφών του με καπεταναίους της περιοχής για την επανάσταση του 1821.

Στην περιοχή σώζεται και ο πύργος του Σαράβα.

Εδώ γεννήθηκε ο καθηγητής και Ακαδημαϊκός Σωκράτης Κουγέας (1877-1966)

Ώρα αναχώρησης : 10πμ
Η μετακίνηση θα γίνει με ΙΧ αυτοκίνητα
Κόστος συμμετοχής (εκτός από τους οδηγούς) : 4 ευρώ

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6936 518550

Η ομάδα “Πάμε Βόλτα” την Κυριακή στους Δολούς
To Top