Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Επιδιώκει ακύρωση του περσινού πρωταθλήματος!

Το επόμενο στάδιο για την τιμωρία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης περιμένει ο Ολυμπιακός.

Μια πρώτη… νίκη αποτέλεσε για τον Ολυμπιακό η δικαίωσή του στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών, 7 και 12 αντίστοιχα, με την Επιτροπή Εφέσεων να διατηρεί την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζουν και το επόμενο βήμα τους.

Ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ζητώντας μεταξύ άλλων να αφαιρεθεί το περυσινό πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες θεωρούν ότι «ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη γλίτωσαν τον υποβιβασμό χάρη στην κυβερνητική παρέμβαση και την αλλαγή του νόμου», και πλέον αναμένουν την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ««Live Sport», ο Ολυμπιακός περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία έχει στα χέρια της την καταγγελία, αλλά και την τελεσίδικη απόφαση της Εφέσεων. Πλέον μένει να αποφασίσει εάν έχουν τελεστεί αδικήματα και να επιβάλει την ποινή της.

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι οι παραβάσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ξεκίνησαν από την περσινή περίοδο και ως εκ τούτου πρέπει να αφαιρεθεί ο τίτλος του πρωταθλητή από τον «δικέφαλο του Βορρά». Ταυτόχρονα αναμένουν να διαπιστώσουν αν θα επιβληθούν ποινές σε φυσικά πρόσωπα.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες τονίζουν πως υπάρχει και το κομμάτι της ποινικής δικαιοσύνης. Περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει κινητικότητα, ζητώντας την απόφαση και το σκεπτικό της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League και της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Τέλος, ο Ολυμπιακός σκέφτεται κι αυτός να προσφύγει στο CAS, όπως έχει ήδη αποφασίσει να πράξει ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα ζητήσει να ανατραπεί η εις βάρος του τιμωρία, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν την πιο αυστηρή τιμωρία του, δηλαδή τον υποβιβασμό του για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Πηγή: onsports

Ολυμπιακός: Επιδιώκει ακύρωση του περσινού πρωταθλήματος!
To Top