Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Καναδάς δεν στέλνει αθλητές του στο Τόκιο

Ο Καναδάς είναι η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή, με ανακοίνωσή της, αποφάσισε να μην κατεβάσει ομάδα τόσο στους Ολυμπιακούς, όσο και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, κάνοντας πρώτη το βήμα για την αναβολή των δύο διοργανώσεων.

Οι Καναδοί δήλωσαν ότι η διεξαγωγή των αγώνων όπως είχε προγραμματιστεί θα απειλούσε την υγεία των αθλητών, “των οικογενειών τους και της ευρύτερης καναδικής κοινότητας για αθλητές να συνεχίσουν την προετοιμασία για αυτούς τους αγώνες”.

“Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή, υποστηριζόμενες από τις Επιτροπές Αθλητών, τους Εθνικούς Αθλητικούς Οργανισμούς και την Κυβέρνηση του Καναδά, έχουν πάρει τη δύσκολη απόφαση να μην στείλουν καναδικές ομάδες στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2020.

Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή καλούν επειγόντως τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναβάλουν τους Αγώνες για ένα χρόνο και τους προσφέρουμε την πλήρη υποστήριξή μας για να βοηθήσουμε ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που θα προκύψουν από τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων.

Ενώ αναγνωρίζουμε τις περιπλοκές που θα φέρει μια αναβολή, τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών μας και της παγκόσμιας κοινότητας.

Δεν πρόκειται μόνο για την υγεία των αθλητών – πρόκειται για τη δημόσια υγεία. Με το COVID-19 και τους κινδύνους που έχει αυτός, δεν είναι ασφαλές για τους αθλητές μας και την υγεία και την ασφάλεια των οικογενειών τους και της ευρύτερης καναδικής κοινότητας για τους αθλητές να συνεχίσουν την προπόνησή τους ενόψει αυτών των Αγώνων.

Μάλιστα, είναι κόντρα στις συμβουλές για τη δημόσια υγεία που προτρέπουμε να ακολουθήσουν όλοι οι Καναδοί”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ο Καναδάς κατέγραψε χθες αλματώδη αύξηση των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, που ανήλθαν σε 20, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων επίσης κατέγραψε αλματώδη αύξηση, στα 1.430 από 1.099 μία ημέρα νωρίτερα. Καταγράφονται κρούσματα και στις 10 επαρχίες του Καναδά. Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό έκλεισε τα σύνορα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται πως επειτα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, η ΔΟΕ αποφάσισε να εξετάσει και εναλλακτικά σενάρια για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω του κορονοϊού.

 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Καναδάς δεν στέλνει αθλητές του στο Τόκιο
To Top