Βιβλίο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και φέτος το τριήμερο βιβλιοπαρουσιάσεων “Συγγραφείς στο αίθριο”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τριήμερο βιβλιοπαρουσιάσεων «Συγγραφείς στο αίθριο» που διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις.

Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο αίθριο και στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Το κοινό της Καλαμάτας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συνομιλήσει με τρεις καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς με αφορμή την κυκλοφορία των νεών τους βιβλίων.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στο αίθριο της βιβλιοθήκης, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Η Δίκη Σουάρεφ» του Χρήστου Χωμενίδη. Με τον συγγραφέα συνομίλησαν η Πιπίνα Κουμάντου, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και η Μάγδα Σουλιώτη, Διευθύντρια της βιβλιοθήκης. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου Λεωνίδας Βέλλης.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στο αίθριο της βιβλιοθήκης, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Καλντερίμι» του Γιάννη Καλπούζου. Με τον συγγραφέα συνομίλησε και διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο η Δήμητρα Δημοπούλου, φιλόλογος, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου «Η τέχνη να μην αισθάνεσαι τίποτα» στον χώρο του αναγνωστηρίου της βιβλιοθήκης (λόγω βροχής). Με την συγγραφέα συνομίλησε και διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο η Έφη Πράττη, φιλόλογος, Γ.Γ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους της βιβλιοθήκης που παρέστησαν στις εκδηλώσεις, το Βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις για την πολύτιμη συνεργασία καθώς επίσης και όλους τους εθελοντές για την καθοριστική προσφορά τους στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τους επόμενους «Συγγραφείς στο αίθριο» τον Ιούνιο του 2024.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και φέτος το τριήμερο βιβλιοπαρουσιάσεων “Συγγραφείς στο αίθριο”
To Top