Αθλητισμός

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα 17α Δημάκεια στην Αλαγονία

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ

Ολοκληρώθηκαν χθές 11 Αυγούστου 2018 τα 17α Δημάκεια, που είχαν ξεκινήσει από τις 6/8, μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερης ικανοποίησης για τις πολλές συμμετοχές σε όλους τους αγώνες και τις υψηλές επιδόσεις.
Για άλλη μια χρονιά πάρα πολλοί αθλητές και επισκέπτες βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο “Παναγιώτης Αλάμαρας”, έπαιξαν, αθλήθηκαν, γνωρίστηκαν, διασκέδασαν, χάρηκαν, μπροστά από την μορφή του αείμνηστου Τάκη Αλάμαρα, που αν ζούσε σήμερα και χαιρόταν ιδιαίτερα που οι κόποι και οι θυσίες του έπιασαν τόπο και το αθλητικό κέντρο που έφτιαξε το 2000, είναι αφορμή για να έρχονται Αλαγόνιοι και φίλοι του βουνού, έστω και μια φορά το χρόνο, στον Ταϋγετο.

Κι όλα αυτά χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Χρήστου Ζερίτη.

Νωρίς το απόγευμα, στις 4.30μμ έγινε ο “Αλαμάρειος αγώνας δρόμου” για παιδιά μέχρι και 9 ετών, στην απόσταση των 1.400 μέτρων, διαδρομή πλατεία Αλαγονίας-Κερασούλια.
Ακολούθως στις 5.30μμ έγινε ο “Αλαμάρειος αγώνας δρόμου” για παιδιά μέχρι και 13 ετών, στην απόσταση 2.600 μέτρων, διαδρομή Αγία Ελεούσα-Κερασούλια και τέλος στις 6.30 ο αγώνας, ανεξαρτήτως ηλικίας, στην απόσταση 4.000 μέτρων, διαδρομή πλατεία Αρτεμισίας-Κερασούλια.

Tην 5η μέρα στα 17α Δημάκεια, έγιναν αγώνας άλματος εις Μήκος με σπουδαίες επιδόσεις. Ο Κωστής Τσικλητήρας πήρε Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα αυτό το 1912 στην Στοκχόλμη με άλμα 3.34 μέτρα. Το ρεκόρ στα Δημάκεια ήταν 2,56 και φέτος πήγε στα 2,78 και 2,82 από δύο 17χρονα αγόρια. Σπουδαίες επιδόσεις έγιναν στο ίδιο αγώνισμα και από τα κορίτσια.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα 17α Δημάκεια στην Αλαγονία
To Top