ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή το Θερινό Σχολείο για τους ομογενείς

Για δωδέκατη χρονιά λειτούργησε και φέτος το Θερινό Σχολείο για νέους Ομογενείς, που οργανώνει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και το Α.Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου από 10 Ιουλίου 2017 έως 4 Αυγούστου 2017.
Στο Θερινό Σχολείο συμμετείχαν: 35 Ομογενείς μαθητές ηλικίας 18-24 ετών, 4 δασκάλοι (ενήλικες), 4 συνοδοί της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά (ενήλικες).
Στα Διδακτήρια της Σχολής διδάχθηκαν από καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τα εξής μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός. Οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν σε εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα. Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα. Το Πρόγραμμα πλαισιώσαν μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολιτισμικής παράδοσης.

Την Τρίτη η τελετή λήξης
Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 2 Αυγούστου 2017 και ώρα 20:00 στο
Αμφιθέατρο της Σχολής, «Ν. Πολίτης».

Το πρόγραμμα της τελετής λήξης έχει ως εξής:
Χαιρετισμοί επισήμων και υπευθύνων του προγράμματος του Θερινού Σχολείου Καλαμάτας
Ομιλία της Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Φιλολογίας και Επιστημονικής Υπευθύνου του Θερινού Σχολείου, Ελένης Βολονάκη, με θέμα: «Η Διαχρονικότητα της Ελληνικής Πολιτισμικής Ταυτότητας».
Παρουσίαση ποιημάτων, τραγουδιών και καλλιτεχνικών έργων από τους μαθητές του Θερινού Σχολείου.
Απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής και παρακολούθησης στους μαθητές του Θερινού Σχολείου.

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή το Θερινό Σχολείο για τους ομογενείς
To Top