Χορός

Ολοκληρώθηκε το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΣΤΙΣ 22:00 Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ UNTIL THE LIONS ΤΟΥ Akram Khan ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Αυλαία ρίχνει απόψε αργά το βράδυ στο Μέγαρο Χορού το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που η φετινή φιλοσοφία του και κυρίαρχο θέμα ήταν ο Χρόνος και η επίδρασή του στο καλλιτεχνικό έργο και στο ανθρώπινο σώμα.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων ολοκληρώνεται στο Studio στις 19:30 με τον εντυπωσιακό Γάλλο Link Berthomieux [Λινκ Μπερτομιέ], έναν χορευτή αδιανόητων σωματικών δυνατοτήτων, που επίσης εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το έργο του Vendetta. Παρακολουθούμε την ανάγκη ενός άνδρα να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς του με τον χρόνο και να αντιμετωπίσει τους φόβους του απέναντι σε κάθε τι που τον βαφτίζει ατρόμητο και παντοδύναμο.

Και το μεγάλο φινάλε έρχεται στην μεγάλη αίθουσα στις 22:00 με τον Akram Khan!
Ο μεγάλος χορογράφος που διαρκώς μελετά την παράδοση και τις ρίζες του για να αποκαλύψει κάτι νέο στο παρόν, έρχεται για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα και θα παρουσιάσει το έργο Until the Lions, ένα έργο εμπνευσμένο από το έπος Μαχαμπχαράτα, που μιλά για τις προκλήσεις του γυναικείου φύλου, την επίδραση του χρόνου πάνω στο σώμα και τη μετάβαση από τη δύναμη στην αντοχή.
To έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου, αποτελεί μία πολύ σημαντική παραγωγή και έχει γίνει γνωστό, εκτός από τις ερμηνείες των χορευτών, για το εντυπωσιακό σκηνικό του και την υπέροχη ζωντανή μουσική.

Θα προηγηθεί στις 18:30 στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ “ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ”, ένα εργαστήρι για ΑμεΑ. Η Σοφία Δρούμπαλη διδάσκει, μαζί με τις Αναστασία Νικολίτσα και Μάρω Γαλάνη, ένα σεμινάριο για άτομα με ειδικές ανάγκες, με τίτλο Χορεύοντας με τον δικό μας τρόπο / Ζωντανοί στη σκηνή. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πολύμηνο πρότζεκτ, που ήδη λαμβάνει χώρα για τρίτη συνεχή χρονιά και στοχεύει στη δημιουργική έκφραση ανθρώπων με αναπηρία.
Το πρόγραμμα διεξάγεται με τη συνεργασία της ΦΑΡΙΣ (Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας – Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας) και του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Καλαμάτας (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.)

Ολοκληρώθηκε το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
To Top