ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλα έτοιμα για τη Δήμιοβα

“Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη πανήγυρη του Δεκαπενταυγούστου στην Παναγία της Δήμιοβας, από πλευράς Δήμου, κυρίως στο επίπεδο της βελτίωσης της πρόσβασης”, σημειώνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Ο δρόμος είναι πλέον πλήρως ασφαλτοστρωμένος μέχρι το Μοναστήρι και τα πρανή καθαρίζονται με επιμέλεια. Η Δημοτική Αστυνομία και η νεολαία του Συλλόγου «Η Δημιοβίτισσα» θα συνεργασθούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσκυνητών.

Σημειώνεται ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου υπάρχουν 50.000 ευρώ για έργα βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής Δήμιοβας. Τα έργα εκτελούνται πάντοτε σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι το Μοναστήρι της Δήμιοβας είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης της Καλαμάτας επί γενεές γενεών, που είχαν αναφορά στη συγκεκριμένη Ιερά Μονή.

Δεν είναι λίγοι οι Καλαματιανοί που κάθε χρόνο ανηφορίζουν προς το Μοναστήρι περπατώντας, για να παραστούν στην πανήγυρη. Ο Δήμος Καλαμάτας κάνει κάθε προσπάθεια να ανασυσταθεί το πανηγύρι στην παλιά του αίγλη, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Όλα έτοιμα για τη Δήμιοβα
To Top