Οίνος & Αποστάγματα

Σύλλογος Οινοποιών Μεσσηνίας: Η ισχύς εν τη ενώσει για να αναδειχτεί το Μεσσηνιακό κρασί

Οινοπαραγωγοί Μεσσηνίας: Ενότητα και στόχευση σε νέες αγορές

Πολύ καλές προοπτικές έχει το μεσσηνιακό κρασί για να δυναμώσει την παρουσία του στην αγορά, μετά από την πρωτοβουλία που ανέλαβαν περισσότεροι από είκοσι οινοπαραγωγοί οι οποίοι δημιούργησαν τον νεοσύστατο Σύλλογο Οινοποιών Μεσσηνίας , με πρόεδρο τον Παναγιώτη Πουλημένο, για να δώσουν έμφαση στην εξάπλωση του προϊόντος πρώτα στην εγχώρια και στην τοπική αγορά, με έμφαση την εμφιάλωση, αφού στο εξωτερικό υπάρχει σοβαρή κινητικότητα, πάντα στο πλαίσιο της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Ήδη από τα μέσα Αυγούστου έχει ξεκινήσει ο τρύγος με την ποικιλία σαρντονέ και η παραγωγή, όπως τόνισε στο MessiniaLive.gr ο Βαγγέλης Ξυγκώρος της “Οινομεσσηνιακής” είναι πολύ καλή.
Αυτή τη στιγμή στα Οινοποιεία εισέρχεται ποικιλία merlot για το κόκκινο κρασί και θα ακολουθήσει το Cabernet Sauvignon, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Β.ΞΥΓΚΩΡΟΣ: ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΩΣ ΕΜΦΙΑΛΩΤΕΣ ΠΛΕΟΝ”

“Το Μεσσηνιακό κρασί και ο Μεσσηνιακός αμπελώνας θεωρείται απο τους ποιοτικότερους στην Ελλάδα, δυστυχώς όμως δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι με βάση την ποιότητα που έχει”, επισημαίνει ο Βαγγέλης Ξυγκώρος. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο γίνεται προσπάθεια ανάδειξης του μεσσηνιακού κρασιού μέσα απο τον νεοσύστατο Σύλλογο Οινοποιών Μεσσηνίας, ώστε να ευοδωθεί ο στόχος αυτός.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 6η ΕΚΘΕΣΗ “ΑΡΤΟΣ-ΟΙΝΟΣ-ΕΛΑΙΟΝ”

Ο νεοσύστατος σύλλογος θα συμμετάσχει και στην τετραήμερη έκθεση Άρτος – Οίνος – Έλαιον στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, για να παρουσιάσει τα προϊόντα των μελών του και να κεράσει κρασί τους επισκέπτες της έκθεσης.

To Top