ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η επίταξη ιδιωτών γιατρών, αν δεν ανταποκριθούν

Επιτάξεις ιδιωτών γιατρών από την επόμενη εβδομάδα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, “εάν δεν ανταποκριθούν στις ανάγκες του ΕΣΥ”, όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφορικά με το κάλεσμα που έχει απευθύνει η Κυβέρνηση σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στις ανάγκες των Νοσοκομείων για τον κορονοϊό.

«Δεν έχουμε εξαντλήσει ακόμα τα περιθώρια αντίδρασης και άμυνας κατά του κορωνοϊού», είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στη χώρα».

Σημείωσε πως «δεν θα υποστούν σημαντικούς περιορισμούς όσοι έχουν εμβολιαστεί. Υπάρχει ένα εκτεταμένο σχέδιο ελέγχων ενώ συνεχίζεται η επιτάχυνση των ρυθμών για την τρίτη δόση».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αν δεν καλυφθούν οι ανάγκες στο ΕΣΥ θα ξεκινήσει η επίταξη των ιδιωτών γιατρών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ήδη υπάρχει ενίσχυση του Συστήματος Υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, και στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής είπε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν στη διάθεση του ΕΣΥ 200 κλίνες, ενώ στη Θεσσαλία 206.

Και για την Αττική βρίσκονται στη διάθεση του ΕΣΥ ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα αν παραστεί ανάγκη.

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων μέτρων μετά τις 22 Νοεμβρίου ο κ. Οικονόμου δεν το απέκλεισε απαντώντας πως «σε αυτή τη φάση εστιάζουμε στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί με έμφαση στην προσπάθεια για περισσότερους εμβολιασμούς».

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας για την ενέργεια, είπε πως:

«Η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις ανατιμήσεις, οφείλουμε να στηρίξουμε την οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Οικονόμου: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η επίταξη ιδιωτών γιατρών, αν δεν ανταποκριθούν
To Top