ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομική Eπιτροπή Kαλαμάτας: Ομόφωνα τα θέματα με κόντρες και παρατηρήσεις

ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, με πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Φάβα.

Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν πέρασαν ομόφωνα, με την θετική ψήφο της πλειοψηφίας και με λευκή ψήφο της παράταξης του Βασίλη Τζαμουράνη, που εκπροσωπήθηκε από τον κ.Σωφρονά και από την παράταξη “Καλαμάτα μπροστά” του Βασίλη Κοσμόπουλου που παραβρέθηκε ο ίδιος. Να επισημάνουμε ότι πλέον η λευκή ψήφος προσμετράται στις θετικές(!!).

Επειδή ακόμα βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα της νέας Δημοτικής αρχής και των υπόλοιπων δυνάμεων του Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι θέσεις αλλά και οι σχέσεις, θα παρακολουθούμε συχνά “κόντρες”, αψιμαχίες και βερμπαλισμούς, τις περισσότερες φορές για λόγους εντυπώσεων.

“Πιο έγκαιρη ενημέρωση θέλουμε”

Με δεδομένο ότι η Οικονομική Επιτροπή κατά βάση, αλλά κι αυτή της Ποιότητας Ζωής, έχουν πλέον αναβαθμισμένο ρόλο και πολλές φορές αρκετά σημαντικό, οι συμμετέχοντες ζήτησαν πιο έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τα θέματα για να προσέρχονται καλύτερα προετοιμασμένοι, κάτι που υπάρχει η βούληση του Προεδρείου και του Γραμματέα να επιλυθεί, στο πλαίσιο που ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας τους.

Σωφρονάς: “Πολιτκή ύβρις η σύνθεση της Επιτροπής”

Μια τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Τζαμουράνη Γιώργου Σωφρονά σχετικά με την σύνθεση της οικονομικής επιτροπής, που χαρακτήρισε πολιτική ύβρη τη σύνθεση της επιτροπής λόγω της “φτωχής” εκπροσώπησης των μειοψηφιών, μετά το αποτέλεσμα των αλλαγών που έγιναν με το πρόσφατο νομοσχέδιο.

“Αντί για 6-3 επιδιώξατε το 7-2 για να δείξετε οτι μπορείτε να το κάνετε” είπε χαρακτηριστικά, με το επιχείρημά του όμως να θεωρείται έωλο, αφού δεν προκύπτει από τη βούληση του νομοθέτη αυτό, απλά έγινε χάριν σχολιασμού και πολιτικής τοποθέτησης και μόνο.

Προς στιγμήν υπήρξε μία ένταση αλλά και ως προς την τοποθέτησή του για το “ποιος εκπροσωπεί την πλειοψηφία στην επιτροπή, με το 7-2”, μία τοποθέτηση στην οποία αντέδρασε ο κ.Ζαφειρόπουλος του συνδυασμού “Καλαμάτα ξεκινάμε”.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Σσυσπείρωσης Τάσος Νιάρχος στο θέμα της κατάρτισης του σχεδίου του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020, αναφέρθηκε σε ορισμένα συγκριτικά οικονομικά μεγέθη προηγούμενων χρήσεων, με βασική ιδέα στην τοποθέτησή του ότι για άλλη μια φορά θα κληθεί ο λαός να πληρώσει αρκετά χρήματα, “παρά τις εξαγγελίες του Δημάρχου προεκλογικά για την μείωση των δημοτικών τελών“.

“Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σαράντο Μαρινάκη που θα αφήσει στον επόμενο Πρόεδρο 250.000 ευρώ ταμείο”

To Top