Αθλητισμός

Οικονομικά και αναδιάρθρωση συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη SL2- Football League

Περίπου 2 ώρες διήρκησε η τηλεδιάσκεψη της Super League 2 και της Football League για το μέλλον των πρωταθλημάτων.

Όπως αναφέρει η mikriliga, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα working group που θα αποτελείται από πρόεδρο της Ένωσης Λεωνίδα Λεουτσάκο και από τις ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Χανιά, Τρίκαλα, Ιάλυσος που θα τρέξουν ζητήματα που «καίνε» τις δύο κατηγορίες.

Ουσιαστική απόφαση δεν πάρθηκε καθώς άπαντες περιμένουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες από εβδομάδα για τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα και τι ακριβώς θα γίνει με τις αθλητικές δραστηριότητες.

Παρόλα αυτά συζητήθηκαν θέματα όπως οι οικονομικές ζημίες των ομάδων από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ στο τραπέζι έπεσε και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης. Ήδη πέρασε σχετική τροπολογία στη Βουλή που δίνει τη δυνατότητα για ολοκλήρωση της σεζόν στις ομοσπονδίες αλλά και για αναδιαρθρώσεις.

Η «ομάδα εργασίας» που συστάθηκε θα αναλάβει μια σειρά από δράσεις που θα έχουν να κάνουν κυρίως με το οικονομικό κομμάτι και ειδικότερα για την επόμενη ημέρα. Όλοι αντιλαμβάνονται πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα λόγω της κρίσης που εξακολουθεί να προκαλεί ο φονικός ιός.

Από αύριο θα ξεκινήσουν επαφές μέσω τηλεδιάσκεψης με φόντο την εξέρευση λύσεων για την οικονομική τόνωση των ομάδων, ενώ θα γίνουν και σχετικά τηλε-ραντεβού με τον ΠΣΑΠ, την ΕΠΟ και τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ανακοίνωση της Παναχαϊκής

Η Παναχαϊκή εξέδωσε ανακοίνωση για την τηλεδιάσκεψη αναφέροντας τα εξής: «Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (23/4) τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της Super League 2 με την συμμετοχή των παραγόντων των ομάδων τόσο της δεύτερης λίγκας, όσο και της Football League. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 εκπροσωπήθηκε στην συζήτηση από τον γενικό διευθυντή Γιώργο Μπέζα και τον γενικό αρχηγό Αποστόλη Βεντουρή. Από όλες τις ομάδες υπάρχει κοινή γραμμή ως προς το σημαντικότερο αγαθό που είναι η υγεία και τονίστηκε η ανάγκη πως πρώτα και πάνω απ’ όλα πρέπει να διαφυλαχθεί η υγεία όλων των εμπλεκόμενων στα πρωταθλήματα.

Η Λίγκα θα περιμένει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης την επόμενη εβδομάδα και αναλόγως θα πράξει. Επίσης αποφασίστηκε την ερχόμενη εβδομάδα να γίνει νέα τηλεδιάσκεψη, ενώ συστάθηκε επιτροπή υπό τον πρόεδρο κ. Λεουτσάκο η οποία θα κάνει επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς στο κομμάτι των οικονομικών (συμβόλαια ποδοσφαιριστών, προπονητών κ.ά.) έτσι ώστε να οριοθετηθεί το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι ΠΑΕ από τη στιγμή που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση εδώ και περίπου ενάμιση μήνα. Παράλληλα, η συγκεκριμένη επιτροπή θα παρακολουθεί και τις εξελίξεις που καθημερινά θα προκύπτουν στο χώρο του ποδοσφαίρου και θα αφορούν τις ομάδες της Λίγκας».

Οικονομικά και αναδιάρθρωση συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη SL2- Football League
To Top