ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η οικονομία και το νομοθετικό έργο στην ατζέντα του υπουργικού

Η οικονομία, τα υπο κατάρτιση νομοσχέδια, αλλά και ευρωπαϊκά θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδριάζει σήμερα στις 16.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η σημερινή είναι η δεύτερη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά την εκλογική νίκη της Ν.Δ., αλλά η πρώτη που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου και όχι στη Βουλή.
Επί τάπητος θα τεθούν:
Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου και ειδικότερα: το φορολογικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη μείωση ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, το διυπουργικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση το φορολογικό νομοσχέδιο θα εισαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα έχει ψηφιστεί έως την 1η Αυγούστου, ενώ μέχρι τις 8 Αυγούστου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων.
Οι οικονομικές εξελίξεις με ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Οι εξελίξεις στο θέμα του Brexit με ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις επισκέψεις του στα υπουργεία και σήμερα το πρωί αναμένεται να επισκεφθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για το πρωί είναι προγραμματισμένη και η διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για την επίσπευση της καταβολής συντάξεων, επιδομάτων και παροχών προς τους δικαιούχους. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

naftemporiki.gr

Η οικονομία και το νομοθετικό έργο στην ατζέντα του υπουργικού
To Top