ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oικονομάκος: “Περίσσεψαν τα πανηγυρικά λόγια για τη λειτουργία των ΤΟΜΥ Καλαμάτας”

Σχόλιο του Δημήτρη Οικονομάκου,υποψήφιου Δημάρχου Καλαμάτας με τη Λαϊκή Συσπείρωση για τη λειτουργία της 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Καλαμάτας

Ο Δημήτρης Οικονομάκος που περιόδευσε τις προηγούμενες μέρες στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας έχει να δηλώσει τα εξής:

“Περίσσεψαν τα πανηγυρικά λόγια στα στελέχη του Σύριζα τοπικά και κεντρικά για τη λειτουργία των ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας) και ειδικότερα για τη λειτουργία της 2 ης ΤΟΜΥ Καλαμάτας. Την Τετάρτη ανακοινώθηκε αλλά δεν ξεκίνησε ουσιαστικά η 2 η ΤΟΜΥ που θα στεγάζεται και αυτή στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην
ΙΚΑ).Υποτίθεται ότι η 1 η ΤΟΜΥ θα λειτουργούσε στο Δυτικό Κέντρο και η 2 η ΤΟΜΥ στο Ανατολικό Κέντρο σε χώρους που θα παραχωρούσε ο Δήμος Καλαμάτας.
Ακόμα η πρώτη λειτουργεί στο Κ.Υ. Καλαμάτας χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό(ούτε καν ντουλάπες δεν έχει), με “δανεικό” προσωπικό από το Κ.Υ Καλαμάτας και αρκετές ελλείψεις. Την ίδια στιγμή το Κέντρο Υγείας έχει σοβαρές ελλείψεις σε καρδιολόγο, ενδοκρινολόγο, ρευματολόγο, ακτινολόγο και μικροβιολόγο.
Να σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση να παρουσιάζει μαγική εικόνα για την Υγεία, που και εδώ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων.Το δείχνει αλλώστε η ίδια η ζωή των εργαζομένων που χρυσοπληρώνουν ακόμα και για τα πιο απλά, το δείχνουν οι ουρές στα νοσοκομεία, η υποστελέχωση , η εντατικοποίηση της εργασίας, η μείωση εκατοντάδων εκατομμυρίων σε νοσοκομεία και στον Ε.Ο.Π.Π.Υ.
Για να κλείσεις ραντεβού με ενδοκρινολόγο πρέπει να πας στην Τρίπολη, στην Σπάρτη ή να πληρώσεις σε ιδιώτη αφού δεν έχει ούτε το νοσοκομείο Καλαμάτας.

Την ίδια στιγμή ο δήμος θα πρέπει να διαμορφώσει τους χώρους που έχει συμφωνήσει ότι θα παραχωρήσει και να συνεννοηθεί με την 6 η ΥΠΕ για το τι ακριβώς χρειάζονται για να διαμορφωθούν οι χώροι . Όταν το είχαμε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε υποσχεθεί κάθε βοήθεια που μέχρι τώρα όμως δεν έχει γίνει πράξη.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να λειτουργήσουν οι 2 ΤΟΜΥ με πλήρη προσωπικό, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και να προχωρήσει άμεσα στις προσλήψεις των απαραίτητων γιατρών –νοσηλευτών –διοικητικών για το ΚΥ Καλαμάτας.

Oικονομάκος: “Περίσσεψαν τα πανηγυρικά λόγια για τη λειτουργία των ΤΟΜΥ Καλαμάτας”
To Top