ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομάκος: Περιοδεία σε Μικρομάνη, Θουρία και Άνω Άμφεια

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Οικονομάκος
Δημήτρης, περιόδευσε σε Μικρομάνη, Θουρία και Άνω Άμφεια. Στις
συζητήσεις με το λαό της περιοχής αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση προς τη Δημοτική Αρχή μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας όλο το προηγούμενο διάστημα. Για τα ζητήματα της παιδικής χαράς, για τα σκέπαστρα στη κεντρική πλατεία της Θουρίας, που μετά από ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης φτιάχτηκαν, για τους αγροτικούς δρόμους που είναι σε κακή κατάσταση, για ζητήματα ηλεκτροφωτισμού κ.λ.π..

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις μεγάλες καταστροφές που έγιναν στις πλημμύρεςτου 2016 και έπληξαν την περιοχή. Τόνισε το γεγονός πως ούτε πριν ούτε και μετά τις καταστροφές έχει γίνει κάποιο αντιπλημμυρικό έργο. Οι κάτοικοι ζουν ακόμα με την αγωνία μιας ακόμα ενδεχόμενης πλημμύρας. Όπως είπε χαρακτηριστικά “Όταν θέταμε ως πρώτο ζήτημα για όλο το δήμο την αντιπλημμυρική προστασία στο Δ.Σ. μας κοίταγαν σαν εξωγήινους, αφού δεν είχαν αυτές τις προτεραιότητες. Ακόμα και μετά τις καταστροφές συνεχίστηκε
η ίδια πολιτική, που θεωρεί τα έργα προστασίας της ζωής των εργαζομένων κόστος, πάρεργο, κάτι που δεν είναι προτεραιότητα. Την ίδια ώρα όμως δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ για το μεγάλο κεφάλαιο μέσω των αποζημιώσεων, όπως αυτή στον Μορέα που είναι υπεύθυνος για τον αυτοκινητόδρομο. Με βάση αυτή τη ρήτρα πληρώθηκαν στο Μορέα
εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα προηγούμενα χρόνια και τώρα μέχρι το 2034 θα πληρώνεται κάθε εξάμηνο. Είναι χαρακτηριστικό πως με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών δόθηκαν 5,5 εκατομμύρια ευρώ στο Μορέα για το εξάμηνο Σεπτέμβριος 2018 – Φεβρουάριος 2019 λόγω χαμηλής διέλευσης αυτοκινήτων! Από την άλλη ο νέος αυτοκινητόδρομος όπως και ο περιμετρικός της Καλαμάτας συνέβαλλαν στις μεγάλες καταστροφές της περιοχής, με φερτά υλικά προς την πόλη, μαζί βέβαια με την απουσία αντιπλημμυρικής προστασίας. Για όλα αυτά δεν είπαν κουβέντα στο ΔΣ οι άλλες παρατάξεις όπως και οι λαλίστατοι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας που είναι όλο σχέδια και μεγάλα έργα….”
Παράλληλα αναφέρθηκε ότι και για τις ευρωεκλογές χρειάζεται να γίνει κριτήριο ψήφου η στάση της Ε.Ε. για τα αντιπλημμυρικά έργα αφού δεν δίνει ούτε ευρώ για τέτοιου είδους έργα, παρά μόνο για έργα που κερδίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις του τουρισμού και των σκουπιδιών.

Οικονομάκος: Περιοδεία σε Μικρομάνη, Θουρία και Άνω Άμφεια
To Top