Οικονομάκος: “Να δοθεί άμεσα πολιτική λύση με τροπολογία της κυβέρνησης”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομάκος: “Να δοθεί άμεσα πολιτική λύση με τροπολογία της κυβέρνησης”

“Για την απόλυση των 6 εργαζομένων του Δήμου Καλαμάτας”

Σχόλιο του Δημήτρη Οικονομάκου, Υποψήφιου Δήμαρχου Καλαμάτας με την Λαϊκή Συσπείρωση

Την Τετάρτη 27/02, με απόφαση Δικαστηρίου, απολύθηκαν από το δήμο Καλαμάτας 6 εργαζόμενοι.
Πρόκειται για εργαζόμενους που δούλευαν με stage από το 2009, χωρίς ασφάλιση, με 500 ευρώ μισθό, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες με αρκετές αρμοδιότητες ο καθένας.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση που βυθίζει νέο κόσμο στην ανεργία μετά από 12 χρόνια δουλειάς κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους είχε καταθέσει στη βουλή ερώτηση το ΚΚΕ στις 22/11 και ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης με τεράστια καθυστέρηση μας απάντησε εγγράφως πως δεν είναι αρμόδιος και μας παρέπεμψε στο υπουργείο Εργασίας. Επανακαταθέσαμε ερώτηση στο υπουργείο Εργασίας και ακόμα περιμένουμε απάντηση.

Πρέπει να δοθεί άμεσα πολιτική λύση με τροπολογία της κυβέρνησης που να επαναπροσλαμβάνει τους 6 εργαζόμενους και να τους καλύπτει εργασιακά και ασφαλιστικά για όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να μην κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από δικαστικές αποφάσεις.

Ο Δήμος Καλαμάτας να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση και να σταθεί δίπλα από τους εργαζόμενους και όχι να τους βάζει εμπόδια όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα με νομικά τερτίπια.

Να επιμείνει στη πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ που ζητάει τη μονιμοποίηση των εργαζομένων.

Απαιτείται τώρα από το σωματείο εργαζομένων και όλους συνδικαλιστικούς φορείς έστω και καθυστερημένα, να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων.

Να φέρει άμεσα η κυβέρνηση την τροπολογία στη Βουλή που τόσο καιρό ζητάει το ΚΚΕ και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας”.

Οικονομάκος: “Να δοθεί άμεσα πολιτική λύση με τροπολογία της κυβέρνησης”
To Top