ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οιχαλία: 53 τόνοι ζωοτροφών διανεμήθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές

Σε εξέλιξη η διανομή ζωοτροφών στις πυρόπληκτες περιοχές – Αναστασόπουλος: Κινηθήκαμε γρήγορα, θα έχει και συνέχεια η βοήθεια Διανομή το Σάββατο σε Βασιλίτσι και Βλαχόπουλο

Ξεκίνησε, σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου, από το Διαβολίτσι η διανομή των ζωοτροφών από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, προς ενίσχυση του κτηνοτροφικού κεφαλαίου των πυρόπληκτων περιοχών. Για τις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Πύλου – Νέστορος, Βασιλίτσι και Βλαχόπουλο, η διανομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.
Οι ζωοτροφές που διανεμήθηκαν αφορούν χορτονομή τριφυλλιού και μηδικής, βάρους 28 τόνων, την οποία προμηθεύτηκε η Περιφέρεια, και μείγμα καλαμποκιού, βάρους 25 τόνους, το οποίο δόθηκε με πρωτοβουλία της υφυπουργού του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινής Αραμπατζή, κατόπιν χορηγίας από την Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών Ημαθίας.

Μετά την καταγραφή των αναγκών σε ζωοτροφές από την αρμόδια υπηρεσία, ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, ο αριθμός των ζώων στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές, ανέρχεται σε περίπου 4.050 αιγοπρόβατα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος παρευρέθηκε στη διανομή στο Διαβολίτσι, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι – όλοι οι δικαιούχοι, όπως έχουν προσδιοριστεί από την υπηρεσία, θα πάρουν την ποσότητα που δικαιούνται, ανάλογα με τον αριθμό των ζώων.

To Top