ΑΓΡΟΤΙΚΑ

“Οι σκοτεινές τριγωνικές διαδρομές του εισαγόμενου γάλακτος”

ΜΕ ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ο δρόμος για τις αθρόες εισαγωγές άνοιξε το 2014 με την αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 στις 7 μέρες και την κατάργηση της υποχρέωσης καταγραφής της χώρας προσέλευσης.

"Σύμφωνα με στοιχεία του συνδέσμου Ελλήνων κτηνοτρόφων, το εισαγόμενο γάλα από το εξωτερικό ξεπερνά τους 100.000 τόνους για το 2016-2017.
Αποτέλεσμα αυτού από τους 100.000 τόνους που ήταν η παραγωγή της φέτας πέρυσι, έφτασε στους 119.000 τόνους φέτος.
Εκτιμάται ότι η παραπάνω ποσότητα προέρχεται από το εισαγόμενο γάλα με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του ΠΟΠ προϊόντος φέτας και την κατρακύλα της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος στην χώρα μας.
Οι «σκοτεινές » διαδρομές που ακολουθούν διάφορες χρήσεις εισαγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Κτηνοτρόφων η εισαγωγή του γάλακτος αυτή την εποχή γίνεται από την Γαλλία, είτε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, είτε από το λιμάνι της Πάτρας.
Η εντολή δίνεται από εταιρεία της Βουλγαρίας (οικονομικός παράδεισος φορολογικά) όπου κόβεται ένα παραστατικό.
Μετά η αποστολή γίνεται για λογαριασμό της εταιρείας στην περιοχή της Αττικής, αλλά από το λιμάνι αναλαμβάνει μια άλλη εταιρεία που εμφανίζεται με έδρα τη Λευκωσία, ώστε να το διοχετεύσει σ΄όλη την Ελλάδα.
Αυτές είναι γνωστές τριγωνικές συναλλαγές με παραστατικά που εκδίδονται σε παραπάνω από ένα κράτος με σκοπό να εξαφανίζονται τα ίχνη των διαδρομών του εισαγόμενου γάλακτος.
Ο κτηνιατρικός κόσμος φωνάζει!
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων ακούει";

Δημόσια ανάρτηση του Περιφερειακού Συμβούλου
Πρ. Αντιπεριφερειάρχη ΠE Μεσσηνίας
Παναγιώτη Αλευρά

“Οι σκοτεινές τριγωνικές διαδρομές του εισαγόμενου γάλακτος”
To Top