ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι “Άγγελοι της Χαράς” σκόρπισαν αγάπη στη “Διάπλαση”

Ηταν μια αξέχαστη και άκρως συγκινητική εμπειρία για όλους!
Δυνατά συναισθήματα αγάπης και ικανοποίησης.
Ενα χάδι, ένα τραγούδι, ένα φιλί, έκαναν τους ηλικιωμένους της ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ να χαρούν και να αισθανθούν πάλι παιδιά!
Οι Άγγελοι τα κατάφεραν!
Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ έκανε σε όλους το ΚΑΛΥΤΕΡΟ δώρο των εορτών!

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ” ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/12

Για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, το Κέντρο Αποκατάστασης “Διάπλαση” έχει προετοιμάσει μια πρωτότυπη εκδήλωση διαφορετική από τα καθιερωμένα.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται: “Είμαστε υπερήφανοι για την έναρξη της συνεργασίας μας με την πρωτοπόρα, εθελοντική ομάδα “Άγγελοι της Χαράς”, οι οποίοι θα επισκεφθούν για πρώτη φόρα μια πόλη εκτός Αθηνών.

Οι “Άγγελοι της Χαράς” θα παρουσιάσουν μια μουσικοχορευτική δράση βασισμένη στα τραγούδια της Παλιάς Αθήνας, προσφέροντας μια εναλλακτική ευκαιρία διασκέδασης στους ασθενείς της Διάπλασης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο ΔΙΑΠΛΑΣΗ, την Παρασκευή, 15/12/2017, στις 17:30.

Οι Αγγελοι της Χαράς

Με την ευκαιρία της πρώτης εκδήλωσης των “Αγγέλων της Χαράς” εκτός Αθήνας, θα προηγηθεί στις 17:15, συνοπτική παρουσίαση και συνέντευξη της Γενικής Διευθύντριας της ομάδας, κας Αγγελικής Βούλγαρη, σχετικά με τις δράσεις τους, τις δομές που επισκέπτονται και τις όμορφες στιγμές που προσφέρουν απλόχερα.

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών και του χορού. Μέσα από διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα στοχεύουμε να ενεργοποιήσουμε τα ευγενή συναισθήματα, την φαντασία καθώς και την δύναμη για ζωή, δίνοντας ελπίδα και πνοή αισιοδοξίας σε παιδιά και ηλικιωμένους.

Κύριος στόχος και όραμά μας είναι να απαλύνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων που βιώνουν μια ιδιαίτερη δοκιμασία ή διανύουν μια ευαίσθητη φάση της ζωής τους. Ως «Άγγελοι της Χαράς» εστιάζουμε το βλέμμα μας στα παιδιά και τους ηλικιωμένους, καθώς και οι δύο αυτές ομάδες είναι το ίδιο τρυφερές, ευαίσθητες και έχουν ανάγκη από την ενεργή υποστήριξη και αγάπη μας.

Από το 2011, σε εβδομαδιαία βάση, δίνουμε παραστάσεις σε όλα τα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής (Πεντέλης, Αγλαΐα Κυριακού, Αγία Σοφία) και την Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ.

Από το 2014, επισκεπτόμαστε επίσης ποικίλες μονάδες υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων, κρατώντας τους συντροφιά με εξειδικευμένα καλλιτεχνικά προγράμματα προσαρμοσμένα στην τρίτη ηλικία. Οι μουσικοχορευτικές μας δραστηριότητές προσφέρουν χαμόγελα στους ασθενής και φιλοξενούμενους, ζωντανεύουν μνήμες της νιότης τους και ξαναβρίσκουν τη χαμένη τους ζωντάνια.

Από το 2016, ο τρίτος τομέας των Αγγέλων της Χαράς ξεκίνησε τις δράσεις του με καλλιτεχνικά προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας και Ειδικής Αγωγής. Μέσα από αυτά, τα παιδιά βρίσκουν μια δημιουργική διέξοδο και έναν εναλλακτικό τρόπο έκφρασης.

Επόμενος στόχος μας είναι να αυξήσουμε την παρουσία μας σε περισσότερες μονάδες Υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων, Ειδικά Σχολεία και Ιδρύματα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Για αυτό το σκοπό σχεδιάστηκε το πρόγραμμα «Angels on the road» με το οποίο ταξιδεύουμε σε πόλεις της επαρχίας.

Βασικό μέρος του προγράμματος «Angels on the road» αποτελεί η εντάσσεται η καλλιτεχνική δράση «Παλιά Αθήνα».

«Παλιά Αθήνα»

Η καλλιτεχνική μας δράση «Παλιά Αθήνα» πλαισιώνεται από έμπειρους μουσικούς, χοροθεραπευτές και εμψυχωτές καθοδηγούμενοι από Γεροντολόγους επιστήμονες. Επισκεπτόμαστε μονάδες υγείας ή φροντίδας ηλικιωμένων και «ξεσηκώνουμε» τους φιλοξενούμενούς τους με την ενέργειά μας. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο οι ηλικιωμένοι (και όχι μόνο) ψυχαγωγούνται και επανασυνδέονται με τη ζωή.
Το περιεχόμενο της δράσης είναι εμπνευσμένο από μελωδίες της Παλιάς Αθήνας, εμπλουτισμένο με μικρά θεατρικά σκετς, αυτοσχεδιασμούς, ανέκδοτα, ιστορίες των τραγουδιών καθώς και διαδραστικά παιχνίδια νοητικής ενδυνάμωσης.
Η «Παλιά Αθήνα» έχει παρουσιαστεί ήδη σε πάνω από 36 Μονάδες και την έχουν παρακολουθήσει συνολικά 4.500 άτομα (ένοικοι, προσωπικό, επισκέπτες).

Στα άμεσα μελλοντικά μας σχέδια, είναι η δημιουργία Τμήματος Εθελοντών στο οποίο θα παρασχεθεί ειδική εκπαίδευση και ψυχολογική προετοιμασία για την επαφή τους με τις ευπαθείς ομάδες στις οποίες απευθυνόμαστε.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.angelsofjoy.gr ή ακολουθήστε μας στο facebook στο https://www.facebook.com/angeloitisxaras.

To Top