ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομικές Υπηρεσίες Μεσσηνίας: Ποιά τμήματα καταργούνται -ποιά συγχωνεύονται

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ

Με το νέο καθεστως βάσει της αναδιάρθρωσης των περιφεριειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν απο το Σάββατο οι αστυνομικές υπηρεσίες σε Μεσσηνία και Λακωνία.

Στη Μεσσηνία έγιναν οι ακόλουθες αλλαγές:
• Το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Πύλου- Νέστορος.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.
Το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών και το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας καταργήθηκαν και συγχωνεύθηκαν, ως προς τις αρμοδιότητες τους, με το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου καταργήθηκε και συγχωνεύθηκε, ως προς τις αρμοδιότητες του, με το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.


Ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, Βασίλης Τσιγαρίδης

• Το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου καταργήθηκε και συγχωνεύθηκε, ως προς τις αρμοδιότητες του, με τα Αστυνομικά Τμήματα Τριφυλίας και Οιχαλίας.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας και ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Καλαμάτας καταργήθηκαν και συγχωνεύθηκαν, ως προς τις αρμοδιότητες τους, με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας και το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.
• Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας καταργήθηκε και συγχωνεύθηκε ως προς τις αρμοδιότητες του, με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
• Ο Αστυνομικός Σταθμός Χώρας καταργήθηκε και συγχωνεύθηκε, ως προς τις αρμοδιότητες του, με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.
• Ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Πύλου καταργήθηκε και συγχωνεύθηκε, ως προς τις αρμοδιότητες του, με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου- Νέστορος
Οι λοιπές υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, παραμένουν ως έχουν.

Στόχος η αποτελεσματικότητα

Να δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτό το νέο οργανόγραμμα, υπό τη διοίκηση του Αστυνομικού Διευθυντή, κ.Παναγιώτη Πούπουζα, με την υποστελέχωση να εξακολουθεί να αποτελεί την βασικότερη επισήμανση. Πέρα από αυτό, καθημερινά η Αστυνομική Διεύθυνση δείχνει ζήλο για να διατηρήσει χαμηλά τον δείκτη πάσης φύσεως παραβατικότητας και έχει και σημαντικές επιτυχίες.
Οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. παρέχουν μια πρώτη και άμεση εικόνα επαρκούς αστυνόμευσης, αφού επεμβαίνουν ταχύτατα και αποτελεσματικά.
Η λειτουργία του Τμήματος Ασφαλείας είναι υποδειγματική, με καθημερινές συλλήψεις για ναρκωτικά και κλοπές, ενώ ε ν ί σ χ υ σ η θέλει η Τροχαία αστυνόμευση τόσο στον έλεγχο αλλά κυρίως στην ρύθμιση της αυξημένης κυκλοφορίας, ειδικά τους θερινούς μήνες.

Αστυνομικές Υπηρεσίες Μεσσηνίας: Ποιά τμήματα καταργούνται -ποιά συγχωνεύονται
To Top