Υγεία

Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Από σήμερα δεκτά όλα τα περιστατικά-Οδηγίες για την προσέλευση των ασθενών

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ

Τα οδοντιατρεία την περίοδο που ίσχυαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19 είχαν τη σύσταση να αντιμετωπίζουν αυστηρά και μόνο τα επείγοντα περιστατικά, αφενός στηρίζοντας το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και αφετέρου για να αποφορτίσουν τις Δημόσιες Δομές Υγείας αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Από ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2020 οι οδοντίατροι μπορούν να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς στο σύνολο των θεραπευτικών τους αναγκών ΣΤΑΔΙΑΚΑ και υπό προϋποθέσεις που αφορούν την προσέλευση ασθενών και συνοδών.

                                                                   ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Τα οδοντιατρεία θα λειτουργούν μόνο με ραντεβού και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, είτε πρόκειται για τακτικό ή για έκτακτο περιστατικό.

2. Τα ραντεβού θα είναι αραιά και οι ασθενείς θα πρέπει να είναι συνεπείς στην ώρα τους,
α. δεν προσέρχεται ο ασθενής νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού και
β. σε περίπτωση καθυστέρησης, ο ασθενής θα πρέπει να ενημερώσει εγκαίρως την/τον

οδοντίατρο. Σε περίπτωση, όμως, που η/ο οδοντίατρος καθυστερήσει, οφείλετε να δείχνετε κατανόηση διότι ακολουθούνται περίπλοκα πρωτόκολλα αντιμετώπισης των ασθενών και προετοιμασίας του οδοντιατρείου.

3. Συνοδοί δεν επιτρέπονται παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο, κυρίως όταν συνοδεύουν μικρά παιδιά ή άτομα που χρήζουν υποβοήθησης και ο συνοδός θα πρέπει να είναι αυστηρά ΜΟΝΟ ένας (1).

4. Ο ασθενής είναι υποχρεωμένος να προσέρχεται φορώντας μάσκα και η αφαίρεση αυτής να γίνεται προτού μπει στον χώρο εξέτασης – θεραπείας του οδοντιατρείου.

5. Αν υπάρχει συνοδός, παραμένει μόνος στον χώρο αναμονής φορώντας μάσκα έως την ολοκλήρωση του περιστατικού της/του ασθενούς που συνοδεύει.

6. Περαιτέρω οδηγίες για τη συμπεριφορά ασθενών και συνοδών θα υπάρχουν στην είσοδο του οδοντιατρείου.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, με βάση την πορεία της πανδημίας, θα σας ενημερώνει με νεότερες επικαιροποιημένες οδηγίες που στοχεύουν αφενός στην προστασία της δημόσιας υγείας, αφετέρου στη σταδιακή επάνοδο προς την κανονικότητα.

Ο Ο.Σ. Μεσσηνίας, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των μελών του για αυξημένα μέτρα προστασίας, θα διαθέσει στα μέλη του μέσα ατομικής προστασίας ούτως ώστε να ανταποκριθούν αυτά στην κάλυψη των αναγκών τους κατά τα πρώτα στάδια επαναλειτουργίας των οδοντιατρείων στη νέα πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί.

ΚΑΙ ΑΦΙΣΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας μάλιστα για το σκοπό αυτό δημιούργησε και αφίσα με τις οδηγίες επιγραμματικά με κατανοητό και απλό τρόπο προς τους ασθενείς. Η αφίσα θα διανεμηθεί σε όλους τους οδοντιάτρους του νομού Μεσσηνίας και θα βρίσκεται σε όλα τα οδοντιατρεία σε εμφανές σημείο στην εξώπορτα και στην αίθουσα αναμονής.

Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Από σήμερα δεκτά όλα τα περιστατικά-Οδηγίες για την προσέλευση των ασθενών
To Top