Yποδομές

Oδοιπορικό του Messinialive στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Καλαμάτας: Στον… αφρό το Κολυμβητήριο, ελλείψεις στο Στάδιο

Οι αθλητικοί χώροι της Καλαμάτας έχουν ανοίξει στο ευρύ κοινό μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό και το Μessinialive έκανε ένα οδοιπορικό στο Δημοτικό στάδιο της Παραλίας και στο Δημοτικό κολυμβητήριο καταγράφοντας τις συνθήκες πού υπάρχουν για αθλούμενους και επισκέπτες.

Επίσης περπατήσαμε σε όλους τους χώρους και σημειώσαμε τα λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν στις δυο εγκαταστάσεις οι οποίες συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος της αθλητικής δραστηριότητας στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με το Δημοτικό κολυμβητήριο να βγαίνει κερδισμένο στα σημεία σε σχέση με το πολύπαθο Δημοτικό στάδιο.

Θερμομέτρηση των εισερχομένων στο Δημοτικό Στάδιο

Καταγραφή στοιχείων εισερχομένων στην εγκατάσταση

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από τους μικροβιολογικούς και χημικούς ελέγχους των νερών του Κολυμβητηρίου που γίνονται μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Θερμομέτρηση του προέδρου του ΝΟΚ, Δημήτρη Κακαλίκα υπό το βλέμμα του Προέδρου του ΑΡΓΗ Γιάννη Καλαμάρα

Τα μέτρα προστασίας

Βασικό μέλημα για κάθε δραστηριότητα στην μετά καραντίνα εποχή αποτελεί η τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου που έχει θεσπίσει η Γενική γραμματεία Αθλητισμού.

Σε όλους τους Αθλητικούς χώρους της Καλαμάτας τηρούνται τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί με θερμομετρήσεις και καταγραφή στοιχείων των εισερχομένων. Δεν υπάρχει η μαζική προσέλευση της προ covid-19 εποχής ενώ ειδικά στο κολυμβητήριο δεν παρατηρείται πλέον η μαζική προσέλευση των γονέων στην κερκίδα.

Αντισηπτικό τζελ και λίστα καταγραφής εισερχομένων στο Δημοτικό στάδιο

Κολυμβητήριο Καλαμάτας

Η κατάσταση στο κολυμβητήριο Καλαμάτας εκπλήσσει ευχάριστα καθώς για πρώτη φορά μετά από χρόνια φαίνεται πως έχουν λυθεί τα βασικότερα προβλήματα λειτουργίας του.

Πριν λίγες μέρες άνοιξε για τους λιλιπούτειους κολυμβητές και η μικρή πισίνα στην οποία πραγματοποιούνται από τους δύο συλλόγους της πόλης και μαθήματα Aqua aerobic για ενήλικες και μάλιστα λειτουργεί με θερμαινόμενο νερό μετά από καιρό.

Σε άριστη κατάσταση το νερό!

Έχουν παραληφθεί τα ισοθερμικά καλύμματα της πισίνας οι λεγόμενες “κουβέρτες”, οι οποίες προς το παρόν δεν είναι απαραίτητες καθώς οι θερμοκρασίες είναι υψηλές ενώ έχει γίνει συντήρηση των μηχανημάτων.

Σπασμένο πλακάκι στο Δημοτικό κολυμβητήριο που αφαιρέθηκε προληπτικά την ώρα του ρεπορτάζ για να γίνει αποκατάσταση, ενδεικτικό της παλαιότητας των υλικών στον χώρο. 

Οι χημικές μετρήσεις του νερού στο Δημοτικό κολυμβητήριο

Ενημερωτικές-προτρεπτικές πινακίδες για τους γονείς στο κολυμβητήριο. Το πράσινο πίσω θέλει μια περιποίηση!

Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας

Το πολύπαθο και γερασμένο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης εργασιών σε ότι έχει να κάνει με το ταρτάν του στίβου, παραμένουν όμως σοβαρά προβλήματα στους χώρους υγιεινής, τόσο στις εξωτερικές δημόσιες τουαλέτες όσο και στην τουαλέτα των ΑΜΕΑ στο κλειστό γυμναστήριο.

Η τοποθέτηση του ταρτάν δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αλλά αυτό πρόκειται να γίνει μέχρι το τέλος του μήνα καθώς θυμίζουμε στις 29 Ιουλίου υπάρχουν τα Παπαφλέσσεια.

Το ταρτάν έχει αποκατασταθεί στη μεγαλύτερή του επιφάνεια σε όλες τις διαδρομές. 

Απομένουν να στρωθούν δύο λωρίδες ταρτάν παράλληλα με το σκάμμα του μήκους, οι οποίες για λόγους αισθητικής θα γίνουν με διαφορετικό χρώμα δίνοντας μία άλλη αίσθηση στο χώρο.

Οι δημόσιες τουαλέτες στο Δημοτικό στάδιο, κάτω από τις κερκίδες. Απομένουν κάποια μερεμέτια. 

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στους χώρους υγιεινής, γεγονός που ταλαιπωρεί εκατοντάδες πολίτες καθημερινά. Συγκεκριμένα, εκκρεμεί η ολοκλήρωση της επισκευής στις εξωτερικές δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται κάτω από την κερκίδα ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στο κλειστό γυμναστήριο.

Η πολύπαθη τουαλέτα των ΑΜΕΑ στο κλειστό γυμναστήριο, που είναι σε αυτή την κατάσταση από τον Ιούνιο του 2019.

Ειδικότερα, οι τουαλέτες των ΑΜΕΑ παραμένουν κλειστές για περισσότερο από ένα χρόνο με το θέμα της επισκευής τους να παραμένει “στον αέρα” παρότι έχει συζητηθεί ήδη δύο φορές στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας αλλά λύση ακόμη δεν έχει δοθεί.

Σε ότι έχει να κάνει με τη σάλα του κλειστού παρατηρείται πρόβλημα στην συνύπαρξη, σε κοινή ώρα, της γυμναστικής και του βόλεϊ. Το διαχωριστικό δίχτυ που παρεμβάλλεται μεταξύ των δύο χωρών έχει υποστεί φθορές και δεν προστατεύει επαρκώς.

Προβληματικό το διαχωριστικό δίχτυ στην σάλα του κλειστού, θέλει 5 κρικάκια για να στηρίζεται στο συρματόσχοινο. 

Παραμένει επίσης το πρόβλημα με το φωτισμό αφού υπάρχουν λαμπτήρες που δεν λειτουργούν ενώ συν τοις άλλοις η παλιά τεχνολογία συντελεί στην άνοδο της θερμοκρασίας δυσκολεύοντας τις συνθήκες προπόνησης αυτή την εποχή. Ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί η αντικατάστασή τους με λαμπτήρες τεχνολογίας led που έχουν τοποθετηθεί με άριστα αποτελέσματα στην Τέντα.

Το κλειστό χρειάζεται φώτα led! Οι προβολείς πυρακτώσεως έχουν και μεγάλη κατανάλωση και ζεσταίνουν τον χώρο. Επίσης χρειάζεται σύστημα εξαερισμού και ψύξης – θέρμανσης με ειδικό σωλήνα-αεραγωγό.

 

To Top